banner2
banner34

Exxon Mobil'in gemisi arızalandı

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 10’uncu parseldeki “Delfini” hedefinde sondaj yapan Exxon Mobil şirketine ait “Stena Icemax” adlı sondaj gemisinde ciddi bir arıza meydana geldi

Exxon Mobil'in gemisi arızalandı
banner45

banner37
 

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki 10’uncu parseldeki “Delfini” hedefinde sondaj yapan Exxon Mobil şirketine ait “Stena Icemax” adlı sondaj gemisinde ciddi bir arıza meydana geldiği ve sondaj çalışmasında 10 günlük bir gecikme yaşandığı bildirildi.

Politis gazetesi, Kıbrıs Enerji Bakanlığı ile Exxon Mobil şirketinin, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındığını belirtirken, sondaj çalışmalarına Noel tatilinin öncesinde ara verildiğini ve dün, sondaj gemisine personel, teçhizat ve diğer gerekli malzemelerin götürüldüğünün görüldüğünü yazdı.

Gazete, resmi olmayan kaynaklara dayanarak, sondajın resif bölgesine ulaştığını ancak henüz doğalgaz tespit edilemediğini kaydederek, umutların devam ettiğini belirtti.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, edindiği bilgilere dayanarak, sondaj gemisindeki arızanın önemli bir mekanik-elektronik arıza olduğunu ve sondaj çalışmasının kritik aşamalarından birinde meydana geldiğini yazdı.

TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ

Fileleftheros gazetesi, bir diğer haberinde ise, Türkiye’nin NAVTEX’ler yayınlayarak, hem Yunanistan’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi, hem de Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde “tahrik oyunlarına” devam ettiğini iddia etti.

Gazete, Türkiye’nin son NAVTEX’inde, 3-5 Ocak tarihleri arasında Meis Adası bölgesinde tatbikat yapacağını; ayrıca ismini vermediği ittifak güçlerle birlikte ayrı bir askeri tatbikat da başlattığını duyurduğunu kaydetti.

BM’YE ŞİKAYET

Gazete, bir diğer haberinde de, Kıbrıs Yönetimi’nin, “Barbaros Hayreddin Paşa” araştırma gemisinin faaliyetlerini BM’ye şikayet ettiğini yazdı.

Habere göre, Kıbrıs Yönetimi’nin BM Daimi Temsilcisi Kornilios Korniliu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektup göndererek “Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki devam eden kışkırtıcı ve yasadışı faaliyetleriyle” ilgili şikayette bulundu.

Haberde, 12 Aralık tarihli mektubun, 31 Aralık tarihinde BM Genel Kurulu resmi belgesi olarak yayınlandığı ve mektubun, “Barbaros gemisinin yasadışı faaliyetlerine odaklandığı” öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2019, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1