banner2
banner34

"Kamuda göreve başlaması huzursuzluk yaratıyor"

KHK, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılıp, daha sonra da Karayolları Dairesi’nde göreve başlatılan Önder Ilgın’ın derhal görevden alınmasını istedi.

banner45

 

Kıbrıs Net Haber Özel Haberi

Önder Ilgın’ın yasa dışı bir şekilde Karayolları Dairesi’nde göreve başlatılmasıyla ilgili Başbakanlığa yazı gönderildi.

Yazıda Ilgın’ın en kısa sürede görevden uzaklaştırılması ve konuyla ilgili soruşturma başlatılması istendi

 “KHK karar vermedikten sonra böyle bir karar alınamaz”

Kayral, uzaklaştırma yapma ve bunu kaldırma görevinin Kamu Hizmeti Komisyonu’na ait olduğunu belirtti.  Karar verirken, savcılıktan görüş aldığını belirtti.

Kayral, eğer bu şekilde karar alınacaksa Kamu hizmeti Komisyonu’na ihtiyaç olmadığını belirtti ve bu kararlar komisyonda görüşüp karar alıyoruz.

banner37
 

Atakan: Soruşturmanın hızlanması için çalışıyoruz

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Posta Dairesi’nde memur olup, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve ileride yargılanmak üzere serbest bırakılan ve daha sonra Karayolları Dairesi’nde göreve başlayan Önder Ilgın konusuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

 

 “Yürürlükte olan 7/79 Kamu Görevlileri Yasası 102. Maddesi 3. Fıkrası “Görevinden geçici olarak uzaklaştırılan veya görevle ilgili herhangi bir suçtan dolayı tutuklanan kamu görevlilerinin aylıklarının yarısı ödenir ve bu yasada öngörülen haklardan yararlanmaya devam eder” diyor ve soruşturma için belli bir süre veriyor. Bu süre zarfında ilgili polis soruşturması halen tamamlanamadığından ve dosya savcılığa sevk edilemediğinden, yasaların elvermesi nedeniyle söz konusu kişi maaş çekmeye ve görevine devam noktasında herhangi bir engel ile karşılaşmıyor. Gerek bakanlığımız gerekse ilgili dairemiz uzayan polis soruşturmasının hızlanması ve tahkikat dosyasının savcılığa iletilmesi konusunun takibini günlük olarak yapmaktadır. Bu olay sonucunda 7/79 Kamu Görevlileri Yasası'nın ilgili maddelerini benzer durumda kamuoyu vicdanını etkileyecek durumların oluşmaması adına düzeltme çalışmasına da hukukçularımız nezdinde başlamış bulunuyoruz.”

 

 “Huzursuzluk yaratıyor”

Metin Atan, bir sendikacı olarak adı yolsuzluğa karışan biri ile ilgili yargı süreci tamamlanmadan, bu kişinin yeniden kamuda göreve başlamasından huzursuz olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1