banner2
banner34

Times: Anlaşmasız Brexit için tek yol ikinci referandum

İngiltere'de yayımlanan Financial Times ve Times gazeteleri İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılığı üzerine ikinci bir referandum düzenlenmesi ihtimalini bugünkü başyazılarında inceledi.

Times: Anlaşmasız Brexit için tek yol ikinci referandum
banner45

banner37
 

Financial Times gazetesi "Parlamento Brexit konusunu çözemezse ikinci bir referanduma ihtiyaç var" başlıklı başyazısında Başbakan Theresa May'in 29 Mart olan Brexit tarihinin ertelenmesi için AB'ye başvurması gerektiğini ve bu süreçte AB ile yaptığı anlaşmayı bir kenara koyarak başka ayrılık yolları üzerine çalışması gerektiğini yazdı.

Theresa May'in AB ile vardığı Brexit anlaşması Avam Kamarası'nda büyük farkla reddedilmişti. May'in ilk planından farksız olmakla eleştirilen B planı ise haftaya oylanacak.

Gazete "İngiliz gemisi anlaşmasız Brexit buzdağına doğru ilerliyor" ifadelerini kullandığı başyazısına şöyle devam etti:

"Theresa May Parlamento'daki yenilgisinden sonra kapısını diğer partilere açtığını söylese de zihnini açmamıştı. Bu yüzden bu haftaki B planında aynı anlaşmayı küçük değişikliklerle geçirmek istediğini açıkladı. Bu durum 29 Mart tarihi yaklaşırken milletvekillerine May'in anlaşması veya anlaşmasız Brexit arasında bir seçim yapmayı dayatıyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2019, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1