banner2
banner34

Çakıcı: Vatandaşlıklar KKTC yasalarına göre verilir

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, ülkede verilecek vatandaşlıkların yasalara ve devlet yönetimine bağlı olduğunu vurguladı.

Çakıcı: Vatandaşlıklar KKTC yasalarına göre verilir
banner45
banner46

Çakıcı, vatandaşlıklar konusunda Türkiye’den gelen taleplerin “müdahale” olduğunu savunarak, “Kimin vatandaş yapılacağını devlet belirler, başka biri belirleyemez, talep edemez” diye konuştu. Çakıcı, hükümeti su, Ercan Havalimanı, sivilleşme, vatandaşlıklar konusunda eleştirdi.

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Meclis Başkanlık Divanı’nın Ankara ziyareti ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi.

Çakıcı, “Kimin vatandaş yapılacağını devlet belirler, başka biri belirleyemez, talep edemez. Türkiye Cumhuriyeti takdir eder ülkesine vatandaş yapar, ülkesine alır ama KKTC’de kendi yasalarına göre vatandaş yapılır” diye konuştu.

banner37
Hükümetin tam teslim olduğunu öne süren ve “kime hizmet ettiğini” soran Çakıcı, Türkiye’ye karşı cevap olmadığını, sus pus oturulduğunu, korkak cevap verildiğini savundu, vatandaşlık konusunun hem Erdoğan hem de Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yapılan görüşmede gündeme geldiğini kaydetti.

“Her ülkenin kendi gerçeği var, küçük bir ülkeyiz. Herkesi vatandaş yapamayız, ancak yaşamı kolaylaştıran beyaz kimlik veriyoruz” diyen Çakıcı, vatandaşlığın insanlık hakkı olduğunu kaydetti.

Vatandaşlıklarla ilgili Avrupa’daki düzenlemeler hakkında bilgi veren Çakıcı, bir insanın vatandaşlığı yoksa vatandaşlık hakkı olduğunu, ancak başka ülkede vatandaşlığı varsa bulunduğu ülkede de vatandaşlık hakkı alacak diye bir durumu olmadığını kaydetti.

Bu konudaki davranışları “müdahale” olarak niteleyen Çakıcı, su konusunda da belediyelerin hakkının özele verilmeye çalışıldığını, asker, polis merkez bankası yanında şimdi de su belediyelerin yetkilerinin devredilmeye çalışıldığını iddia etti, sert eleştirilerde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1