banner2
banner34

Türkiye'den S-400 açıklaması

Türkiye Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir; 'S-400 Savunma sistemi Ekim ayında hazır hale gelecek' açıklamasında bulundu.

Türkiye'den S-400 açıklaması
banner45

İsmail Demir'in açıklamasında notlar;

banner37
* (S-400'ler hakkında) Başlangıçta söyledik, temmuz 2019’da teslimat başlayacak. Ekim gibi de sistem aktif olmuş olacak. İki sistem var, ikinci sistemin takvimi ötelenmiş durumda, herhangi bir sıkıntı yok.

*(Patriot görüşmeleri hakkında) İkiden fazla hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğunu belirttik. Görüşmeler oldu bu yönde, milli çalışamalar da devam ediyor. ABD’den Patriot talebimiz vardı, 1,5 yıl sonra geri dönüş oldu. Görüşmeler devam ediyor, açıklığa kavuşması gereken konular var. Teklifin içeriğini ve detayları olduğu gibi kabul etmemiz mümkün değil. Hızlı bir trafik var. Konunun teknik yönüyle ilgileniyoruz biz. Sorumluluğumuz bu alanda. Bunun dışındakiler diğer karar vericilerle ilgili. Biz kendi görüşme masamızda bunlara girmiyoruz.

* (Hisar Hava Savunma Sistemi hakkında): Testleri devam ediyor. Alımları konuşurken, yerli çalışmaları da durdurmuş değiliz.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1