banner2
banner34

DAÜ’de Lise Öğrencilerine Yönelikatölye Çalışmaları Başladı

DAÜ’de Lise Öğrencilerine Yönelikatölye Çalışmaları Başladı
banner45
banner46

 

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Atölye Çalışmaları” başladı. Ülke genelindeki liselerden 1200’ü aşkın lise son sınıf öğrencisinin katılacağı Atölye Çalışmaları, 25 Şubat 2019 Pazartesi günü, 09:30 – 13:00 saatleri arasında, DAÜ kampüsündeki çeşitli akademik birimlerde yapılmaya başlandı. Söz konusu atölye çalışmaları bölgelere göre 26 Şubat, 4- 5 ve 11 Mart 2019 tarihlerinde de devam edecek.

 

Atölye Çalışmaları’nın ilk gününe Girne ve Gazimağusa bölge okullarından Lapta Yavuzlar Lisesi, Anafartalar Lisesi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. Öğrenciler, tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması yaptı.

 

45 Farklı Konu

Atölye çalışmaları 26 Şubat 2019 tarihinde Gazimağusa Bölge okullarından Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Doğa Koleji, Polatpaşa Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, 4 Mart 2019 tarihinde Güzelyurt ve Lefke Bölge okullarından Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Kurtuluş Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ve Lefke Gazi Lisesi öğrencileri, 5 Mart 2019 tarihinde İskele Bölge okullarından Bekirpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Erenköy Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, 11 Mart 2019 tarihinde Lefkoşa Bölge Okullarından Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Türk Maarif Koleji, 20 Temmuz Fen Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Levent Koleji, Ted Koleji ve Değirmenlik Lisesi öğrencileri ile devam edecek.

 

45 farklı konuda gerçekleştirilecek olan Atölye Çalışmaları ile lise son sınıf öğrencilerinin varolan kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor.Konular arasında Torna Tasfiye Atölyesi’nde Klasik Parça Üretim Teknikleri ile İlgili Bilgilendirme, 3 Faz Sistemleri Uygulamaları, Robotlu Üretim ve Bir Optimizasyon Uygulaması, Alice 3.0 ile Oyun Programlama, Malzeme Laboratuvarı Taze Beton Çökme Deneyimi, Zemin Mekaniği Laboratuvarı Drenajsız Kayma Dayanımı Deneyi, Kıbrıs Sorunu, İş Kurma Oyunu, Borsa Oyunları, ABD- Çin Ticaret Savaşları, Isı Pompasının Yaptığı İş İle Mekanik İşin Korunumu Prensibinde Eşitliğin İspatı, Acid- Base Titration, Çeviride Yerelleştirme Teknikleri: Reklam Çevirileri ve Dijital Oyun Çevirileri Örneklerinin Analizi, Çeviri Sektöründe Kullanılan Yazılım Programlarının (memoQ ve SDL TRADOS) Tanıtımı, Bilişsel Psikoloji, Polimeraz Zincir Reaksiyonu, İnsan Hakları, Spor Hukuku ve Hukuk Kliniği, Tasarla – Üret - Kullan, Mimarlığın Tüm Dilleri, Sanal Mekanda Çekim, Sosyal Medya Fotoğrafçılığı, Moda ve Markaların Dansı, Farkındalık Etkinliği (Yaşam Gerçekleri ve Özel Eğitim), Çoklu Zeka ve Kariyer Seçimi, Yaratıcı Düşünme ve Estetik Etkinliği, Kendi Videomu Çekiyorum (Video Geliştirme), Yeni Nesil Öğrenci Rolleri, Liderlik, Bedenimiz ve Orff Çalgıları ile Müzik Yapımı, Vücut Ağırlığı Denetimine Yönelik Değerlendirme, Sağlıklı Beslenmede Pişirme Koşulları ve Sakıncalı Yöntemler, Kassal Kuvvet ve Denge Değerlendirmesi, Temel İlk Yardım Uygulaması, İlaçların Etki Mekanizması, Klinik Biyokimya, Klinik Uygulamalara Giriş: Kardiyopulmoner Resüsitasyon (kalp masajı) Önemi ve Uygulamalı Eğitimi, Tıpta Biyokimyasal Analizlerin Önemi ve Uygulamalı Örneği (kan ve idrar tahlili), Gıda Destek Ürünleri ve Yanlış Uygulama Örnekleri, Tıbbi Mikrobiyoloji Analiz Yöntemleri, Destinasyon Yönetimi, Bilgisayar Destekli Önbüro Yönetimi, Mutfak Atölye Çalışması, Sosyal Medya ve Güvenlik, 3D Autocad ile Küçük Proje Uygulaması ile Animasyon Teknikleri ve Uygulaları yer almaktadır.

 

Öğrenciler Ne Dedi?

Anatoly Golubov–Anafartalar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’nün gerçekleştirdiği atölye çalışmalarını çok iyi buldum. Çünkü tercih etmek istediğimiz meslekleri görebiliyoruz Hedeflerimizi belirlemek için önemli. Mezun olunca Makine Mühendisliği okumak istiyorum. Mezun olduktan sonra DAÜ’yü tercih etmeyi düşünüyorum.

 

Berivan Kankaya –Anafartalar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Atölye çalışmaları gayet güzel geçiyor.Uzmanlarla bilgi alışverişi yapıyoruz. Mezun olduğumda Bankacılık ve Finans okumak istiyorum ve tercihlerim arasında DAÜ de olacak.

banner37
 

Ali Akyüz –19 Mayıs Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Mezun olduktan sonra Makine Mühendisliği okumak istiyorum. Atölye çalışmasını beğendim. Robot çalışma takımına gittik ve güzel, bilgilendirici şeyler öğrendim. DAÜ’yü daha fazla düşünmeye başladım. Burada okumayı düşünebilirim.

 

Kübra Şanverdi –Lapta Yavuzlar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Mezun olduktan sonra Psikoloji okumayı düşünüyorum. Atölye çalışmalarını çok beğendim Gayet güzel. Hocalarınız da gayet ilgili ve iyiler. Buradan memnun kaldım. DAÜ’de okumayı düşünüyorum.

 

Semra Ufuk – Gazimağusa Meslek Lisesi Sınıf Öğretmeni

Mezun olunca İngiltere’de dil eğitimi alıp DAÜ’de İngilizce yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum. Atölye çalışmaları çok güzeldi. Kampüs gayet renkli. Çok güzel karşılandık.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2019, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1