banner2
banner34

Twitter'ın zaman tüneli formatı değişti

Twitter uzun süredir test aşamasındaki zaman tüneli formatını değiştirdiğini duyurdu.Artık gönderiler sadece zaman bazlı sıralanmayacak.

Twitter'ın zaman tüneli formatı değişti
banner45

Sanal dünyanın 'mini mesaj' merkeziTwitter, kurulduğu günden bugüne kadarki en önemli değişikliği hayata geçirdi.

Aylar süren test sürecinin ertesinde zaman tüneli form yapısında değişikliğe gitme kararını kesin olarak veren Twitter bu sabah itibarı ile artık tweetlerin gösteriminde zaman parametresine ek olarak popülerlik kıstasını da ekledi.

Twitter'ın 'siz uzaktayken' özelliğinde kullandığı algoritma üzerine temellendirilen yeni sistemde artık Twitter'ı açtığımızda karşımıza zaman tünelinin en üstünde en popüler tweet'ler anakronik (yani kronik bir sıra izlemeyen) bir biçimde sıralanacakken bu kısmın altındaki bölmede yine her zaman olduğu gibi kronolojik bir sırayla gönderiler listelenecek.

banner37

Bu yeni sistem, belirli bir süreliğine varsayılan olarak işaretlenmeyecek. Yani biz ayarlara girip 'ilk sırada en iyi/popüler tweet'leri göster' şıkkını seçmediğimiz sürece eskisi gibi klasik tasarımla kullanmayı sürdüreceğiz.

İlerleyen haftalarda ise tüm kullanıcılar için geçerli hale gelecek ve bu defa da biz aksini (tweet'leri zamana göre sırala) işaretlemediğimiz sürece varsayılan olarak yeni formda kullanacağız.

Son olarak da yeni özelliğin Web, iOS ve Android platformlarını kapsadığının notunu düşelim. TweetDeck ve Twitter Mac'de ise (en azından şimdilik) geçerli değil.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1