banner2
banner34

Avokado çekirdeğinin mucizevi faydaları

İşte avokado çekirdeğinin mucizevi faydaları…

Avokado çekirdeğinin mucizevi faydaları
banner45
banner46

 

Avokado çekirdeği her anlamda mükemmel bir yiyecektir. Sık sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Avokadonun içeriğindeki aminoasitlerin %75'i çekirdeğinde bulunur. Dahası, avokado çekirdeği diğer tüm yiyeceklerden daha fazla miktarda çözünür lif içerirler. İşte avokado çekirdeğinin mucizevi faydaları…

Kilo Kaybına Yardımcı: Doğanın mantığı sayesinde, meyvenin posasında bulunan başlıca yağ yakıcılar avokado çekirdeklerinde de bulunuyor. İçerdiği çözünür lif, tokluk hissi verir. Avokado çekirdeği, doğru diyet ve egzersiz programı ile tamamlandığında termojenik etki ederek, yağ yakımını kolaylaştırır.

Saçlara Parlaklık Verir: Avokado çekirdeğinde bulunan doğal yağ, zeytinyağı özütüne benzer. Kozmetik amaçlı kullanılmaktadır. Müthiş özelliklerinden bir tanesi de, saçı kepekten koruyarak ona olağanüstü bir parlaklık verir.

Yaşlanma Karşıtıdır: Güçlü antioksidanlar ciltteki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikallerle savaşır. Böylelikle yaşlanmayı geciktirir; kırışıklıkları, yaşlanma lekelerini, güneş lekelerini, çizgileri ve sarkmaları engeller. Cilde daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Bağırsak ve Mide Problemlerini Azaltır: Antioksidan ve lif içeriğiyle sindirim sisteminiz için çok sağlıklıdır. Kabızlığa, gastrik ülsere, ishale ve diğer sindirim problemlerine iyi gelir. Ayrıca mide düzensizliği ile savaşır. Orta boy bir avokado çekirdeğini çıkarın ve tüketmeden önce, yumuşaması için kaynar suda yaklaşık on beş dakika kadar bekletin. Soğumadan tüketin ve bağırsak probleminiz en aza insin.

Bağışıklığı Güçlendirir!: Avokadoda bulunan antioksidanların %70'ten fazlası çekirdeğindedir. Bu antioksidanlar bağışıklığınızı güçlendirerek vücut direncini arttırır. Mikrop, mantar ve parazitlerden kaynaklanan hastalıklara karşı savaşmaya yardımcı olur.

Kanseri Önler: İçeriğindeki flavonollar güçlü antioksidanlardır. Tümörleri önler, büyümelerini yavaşlatır. Avokado çekirdeğindeki sağlıklı yağlar lösemi kök hücrelerini temizleyebilir.

Kolesterolü Dengeler: İçerdiği besleyici yağ, antioksidanlar, çözünür lif ile avokado çekirdeği kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Yüksek kolesterol ve trigliseridin tedavisi ve koroner arter hastalığının önlenmesi için mükemmeldir.

 

Yüksek Tansiyonu Düzenler: Hipertansiyon hastaları avokado çekirdeğini kesinlikle çöpe atmamalılar. İçerdiği potasyum damarları ve arterleri rahatlatır, kan basıncını düşürür. Avokado çekirdeği yüksek tansiyonunuzu düşürerek aynı zamanda kalp krizi riskini de azaltır.

Nasıl Tüketmeli? 
•Avokado çekirdeklerini tüketmeden önce, kahverengi kılıfı çıkartın. 
•Kılıfı rendeleyin ve çekirdeği doğrayın. 120 derecede iki saat boyunca pişirin. 
•Posasını ezin. 

banner37
•Fırında pişirmeden önce asla yememelisiniz.

 

 
 

Kullanma Önerisi
•Demleme: 10 dakika kaynatıp 5 dakika demlenmesini bekleyin ve gün içinde için. 
•Salatalarda, çorbalarda, yahnilerde, pilavlarda, makarnada gibi yemeklerde çeşni olarak kullanın. 
•Çekirdeği yeterince kavurursanız, kahve çekirdeği öğütücüsünde öğütebilir ve bu şekilde toz halinde saklayabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2019, 06:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1