banner2
banner34

Beyaz Saray resmen duyurdu! Türkiye dahil 8 ülke...

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yaptırımlarda Türkiye dahil sekiz ülkeye tanınan muafiyetin uzatılmayacağını resmen ilan etti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu ülkelere tanınan muafiyetin süresinin dolduğu mayıs ayından sonra uzatılmayacağı belirtildi.

Beyaz Saray resmen duyurdu! Türkiye dahil 8 ülke...
banner45

 

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a uygulanan yaptırımlar neticesinde Türkiye dahil toplam 8 ülkeye (Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, İtalya ve Yunanistan) uygulanan muafiyetin uzatılmayacağını açıkladı.

banner37
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Bu ülkelere tanınan muafiyet mayıs ayından sonra bir daha uzatılmayacak. Ana amacımız İran'ın bir numaralı gelir kaynağı olan petrol ihracatını sıfıra indirmektir. Washington ve müttefikleri İran'a yönelik ekonomik baskıyı en yüksek seviyede tutmaya devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

Muafiyetin süresi 2 Mayıs'ta doluyordu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "İran rejimine yönelik en üst düzey baskı, en üst düzey baskı anlamına geliyor. Bu yüzdendir ki ABD artık İran petrolünü ihraç eden ülkelere muafiyet vermeyecek. Global petrol piyasasının stokları gayet iyi. Eminiz ki İran ham petrolünden uzak kalındıkça da durum böyle kalmaya devam edecek" açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1