banner2
banner34

"Nami’nin açıklamaları gerçekleri yansıtmıyor"

KIB-TEK Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Avcıoğlu Eski Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’nin bir TV programında yapmış olduğu açıklamalara sosyal medya üzerinden cevap verdi

banner45
banner46

KIB-TEK Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Avcıoğlu Eski Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’nin bir TV programında yapmış olduğu açıklamalara sosyal medya  üzerinden  madde madde cevap verdi

İşte Avcıoğlu’nun açıklamaları:

 

“Dün katıldığı bir TV Programında sevgili Eski Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami bazı açıklamalarda bulunmuş:

1- KIB-TEK Yönetim Kurulu olarak biz kendisine hemen Jeneratör alınması gerekiyor diye baskı yapmışız ama o ise bağımsız kuruluşlardan rapor ve destek alarak durumun aslında böyle olmadığını tespit etmiş.

2- Hazır konusu açılmışken göreve daha yeni geldiğinde yapmış olduğu ama bugüne kadar hiç dile getirmediğim, merak edenlerin arşivleri karıştırarak bulabileceği bir açıklaması daha vardı ki o açıklamasında da KIB-TEK Yönetim Kurulu olarak kendisine bu Jeneratörlerin Doğrudan Alım yöntemiyle satın alınmasını talep ettiğimizi iddia etmişti.

3- Kendisinin bir ilki başararak Bakanlar Kurulundan KIB-TEK'in Jeneratör İhalesi Kararını çıkararak Merkezi İhale Komisyonu bünyesinde İhaleye çıkarak bir ilki başardığını söylemiş.

4- Açıklamalarının devamında hazırladığımız ilk Teknik Şartnamenin yalnızca bir Firmayı işaret ettiğini, kendisinin müdahalesiyle İhaleye katılacak firma sayısını arttırdığını ve yelpazeyi genişlettiğini belirtmiş.

banner37
5- Son olarak da Ülke tarihinde bir ilk olarak Akaryakıt İhalesinin ilk kez Uluslararası İhale olarak açılmasını sağladığını belirtti.

Gönül isterdi ki yapmış olduğu tüm bu açıklamalar gerçekleri yansıtsın ama maalesef yansıtmıyor. Peki gerçekler ne idi?

1- Defalarca dile getirdiğimiz üzere, Santral Kapasitesi olarak limitlerde çalışmaktayız ve her hangi bir ünitenin arızası durumunda Yedek Gücümüz yoktur. Bununla birlikte Kuruma yaklaşık yılda 10.5 Milyon Dolar fazla yakıt yaktıran eski model santralleri kullanmaktayız. Yeni santral ünitesi alarak hem arıza durumlarına karşı Yedek Güç elde etmiş, hem de yakıt sarfiyatı yüksek makinalar yerine yakıt tasarruflu makinalar ile enerji arz güvenliğini sağlarken eş zamanlı olarak yakıt tasarrufu ile kendi kendini ödeyecek bir yatırım gerçekleştirmiş olacaktık. Evet bu yatırım hem arz güvenliği açısından hem de bu ülkenin her yıl havaya atacak 10.5 Milyon Doları olmamasından dolayı acildi. Kendisine ve uzmanlarına göre gereksiz olan bu yatırım için Bakanlar Kurulundan İhale Kararı çıkartmasındaki çelişkiyi şahsen ben açıklamasını bekliyorum.

2- Görev süremiz boyunca Jeneratörler konusunda hiçbir şekilde Doğrudan Alım Kararımız ve Talebimiz olmadığı gibi kendisinin elinde KIBTEK Yönetim Kurulu İmzalı böyle bir talep de yoktur. Sırf dönemin Yönetim Kurulu Başkanını görevinden edebilmek için başvurduğu bu yöntem ile tüm Yönetim Kurulunu zan altında bırakmıştır. Varsa buyursun hem Kamuoyu hem de bizlerle bu talebe ait belgeleri paylaşsın.

3- Bir Bakanlar Kurulu Kararı ile Merkezi İhale Komisyonu Bünyesinde açılan ilk Jeneratör İhalesi yine açıklamasında bahsettiği gibi kendisi döneminde alınmamıştır. Merak edenler Bakanlar Kurulunun 09.04.2005 tarih ve T(K-11)186-2005 Karar No'lu 2x17.5 MW Jeneratör İhalesi kararı ve detaylarına bakabilirler. Kaldı ki bu ihalenin başından sonuna engel çıkaran da yine kendisi idi, icraat konuşacaksak gerçekleri konuşalım.

4- Teknik Şartnamemizde 1 Firmayı işaret etmedik. KIBTEK olarak Sahip olduğumuz Jeneratör Modelinde üretim yapan, bununla birlikte bu makinelerin Fuel-Oil ve Doğal Gaz olarak 2 yakıtla çalışabilen modellerini üreten ve mevcut makinalarda da dönüşümü sağlayabilecek toplam 3 Firma vardır. Bunlar Wartsilla, Man ve Hyundai'dir. İlk hazırlamış olduğumuz Teknik Şartnameye göre İhaleye bu firmalardan ikisi katılabiliyordu, bir tanesinin Referansları şartnamedeki gereksinimleri karşılamıyordu. Teknik Şartnameye övünülen Bakanlık Müdahalesinden sonra bu ihaleye yine aynı 2 Firma katılabiliyor.

5- Akaryakıt İhalesi konusunda 2 hafta süren tartışmalar sonucunda Uluslararası İhale Kararı alınmıştır. Peki neydi bu tartışmaların sebebi? Şubat Ayında başlatılmış olan ve Mayıs Ayı sonunda bitecek olan bir Ulusal İhale süreci devam etmekte iken Nisan Ayında Bakanlık tarafından ihalenin iptal edilip Uluslararası İhaleye çevrilmesi yönünde bir talimat yazısı geldi. Mevcut Yakıt Alım Sözleşmesi ise Temmuz Ayında biteceği, Sözleşme sonuna 3 Aydan kısa bir süre kaldığı, İhale prosedürünün zamanında tamamlanamayacağı ve KIBTEK'in mevcut firmadan sözleşme maddeleri uyarınca aynı fiyattan "ihalesiz" yakıt alımı yapmak durumunda kalacağı çekincemizi belirttik, bu yıl başlamış olan ihalesi süreci sonuçlandırılsın, bir sonraki ihalenin Uluslararası çıkılması için de şartname hazırlıkları başlatılsın demiştik, olmadı. Bakanlığın bu konudaki ısrarları sonucunda çekincelerimizi yazılı olarak kayıt altına alarak Ulusal İhaleyi iptal ederek Uluslararası İhale sürecini başlattık. Çekincelerimizde olduğu gibi hali hazırda İhale Sürecinde hedeflenen takvimin gerisine düşülmüştür. Yeni atanacak KIBTEK Yönetim Kurulu Yakıtsız kalmamak için bu İhalesiz Yakıt Alımını yapmak zorunda kalacaktır. Temmuz Ayında hepimiz çekincelerimizdeki haklılığı hep birlikte göreceğiz. Gönül isterdi ki Sn. Bakan bu İhaleyi Uluslararasına çevireceğine dair söz verdiği Uluslararası Firmanın ismini sadece partilileriyle değil kamuoyu ile de paylaşsın ama yapmadı.

Uzun lafın kısası, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bu süreç içerisinde KIBTEK Yönetim Kurulu olarak kendisine tüm köstek olma girişimlerimize rağmen (kendisi bizim destek yerine köstek olduğumuzu belirtti) Jüpitere Uzay Mekiğini başarıyla fırlatabilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1