banner2
banner34

Barmenlerimizden uluslararası başarı

İKİNCİLİK: Kıbrıs Barmenler Kulübü bir ilke imza attı. Montenegro’nun Budva ilinde, (IBA) Dünya Barmenler Birliği ve (UBCG) Montenegro Barmenler Birliği tarafından organize edilen ve Balkanlar’ın en büyük yarışması olan ve KKTC’nin ilk kez katıldığı “Trophy Montenegro International Cocktail Competition” da ikincilikle döndü.

Barmenlerimizden uluslararası başarı
banner45
banner46

Kıbrıs Barmenler Kulübü ülke turizmine katkı koyma adına uluslararası ornanizasyon olan “Trophy Montenegro International Cocktail Competition” organizasyonuna katıldı. Kulüp Başkanı Özgür Ayata’nın birkaç yıldır bu anlamda lobi faaliyetleri yapmaktaydı ve bu çalışmalarının sonucunu aldı. 19-21 Nisan tarihlerinde Montenegro’nun Budva ilinde, (IBA) Dünya Barmenler Birliği ve (UBCG) Montenegro Barmenler Birliği tarafından organize edilen ve bu yıl 16’cısı düzenlenen Balkanlar’ın en büyük yarışması olan, “Trophy Montenegro International Cocktail Competition” da Kıbrıs Barmenler Kulübü ülkemizi temsil etti.

2’ncilik Kıbrıs’ın

Kıbrıs Barmenler Kulübü Başkanı Özgür Ayata’nın diğer ülke başkanları ile beraber resmi IBA jürisi koltuğuna oturduğu organizasyonda, kulübün başkan yardımcısı ve Merit Royal Casino barmeni olan Murat Yılmaz, bir puanla birinciliği kaybederken 109 puanla ikincilik kupasını kaldırdı. Lord’s Palace Hotel, Sky Lounge bar barmenlerinden Burak Can Hatipoğlu ise birçok meslektaşının önüne geçti ve ilk uluslararası yarışmasından iyi bir dereceyle döndü.

Montenegro’da ilgi odağı oldular

banner37
Uluslararası yarışmada rakipleri ile mücadele eden yarışmacılar gerek teknik, gerekse kokteyl aroma ve görsel olarak takdir kazandılar. Öte yandan Ayata Budva Belediye Başkanı Dragan Krapovic ve Montenegro Aşçılar Birliği Başkanı Vuko Mitrovic’in daveti ile Montenegro devlet televozyonu ve bircok özel televizyona ve gazetede röportajları ile ülkemizi tanıttı.

 

Ayata: Her birimiz turizm elçisiyiz

Kıbrıs Barmenler Kulübü Başkanı Özgür Ayata, bütün bu gelişmelerin, azimlerini güçlendirdiğini ve Dünya Barmenler Birliği’ne üyelik yolunda umutlarının artığını söyleyerek, “Kıbrıs Barmenler Kulübü olarak, her birimizin birer turizm elçisi olduğunun bilincinde olarak Kıbrıs kültürünü uluslararası arenada tanıtma çabalarımızın azim ve kararlılıkla devam edeceğini tüm kamuoyunun bilgisine sunarız” şeklinde konuştu.

 

Eniz ORAKCIOĞLU/ Havadis

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2018, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1