banner2
banner34

“Cesetleri teşhis etmek mümkün değil”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi (LDH) Başhekimi Bülent Dizdarlı, hastanede bekletilen ve kötü kokuya neden olan 9 mülteci cesedinin kısa süre içinde gömülmesi gerektiğini söyledi

“Cesetleri teşhis etmek mümkün değil”
banner45

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Karpaz bölgesinde iki hafta önce birkaç gün içinde farklı sahillere vuran 9 mültecinin cesetlerinin yasal prosedürün beklenmeden biran önce gömülmesi gerektiğini söyledi.

İki haftalık olan ve bozulmuş olan cesetlerden kaynaklanan hastanedeki kokunun devam ettiğini belirten Dizdarlı, cesetlerin uğradığı deforme nedeniyle teşhis edilmelerinin çok zor olduğunu kaydetti.

Dizdarlı, bu aşamada en doğru şeyin DNA örneği alınarak cesetlerin biran önce gömülmeleri olduğunu belirtti.

“Cesetler bozuluyor, hastane kokuyor”

Sağlık Bakanı Filiz Besim’in dün saat 10.00’da Tabipler Birliği’nde düzenlediği basın toplantısı sırasında, KIBRIS muhabirinin 9 mülteci cesedinin ne olacağını sormasının ardından konuya açıklık getiren LDH Başhekimi Bülent Dizdarlı, mülteci cesetlerinin hastane morgunda şu an tabut içerisinde bekletildiğini ve cesetlerin bozulmaya başladığını, bununda kötü kokuya neden olduğunu belirtti.

banner37
Hastane morgunda bekletilen cesetlerin iki haftalık olduğunu anlatan Başhekim Dizdarlı, cesetlerin bozulmuş halde olduğunu ve cesetlerin bu durumda tanınmasının çok zor olduğunu söyledi.

“DNA testi için örnekler alınacak”

Dizdarlı, cesetlerden biri için dün Güney Kıbrıs’ta bulunan bir akrabasının geldiğini, ancak cesetlerin deforme olması nedeniyle tespit edemediğini, bunun için de cesetlerden örnek alınarak “DNA testi” yapılması gerekeceğini belirtti.

Ülkemizdeki yasalardan dolayı kimsesiz kişilerin gömülmesi için 15 gün beklenmesi gerektiğine dikkat çeken Dizdarlı, koku sorunun çözülmesi için bu süreyi bekleyip bekleyemeyeceklerini Bakanlıkla yapacakları toplantıda belirleyeceklerini kaydetti.

Başhekim Dizdarlı, cesetlerden DNA’lar alındıktan sonra, gerekirse sonradan gelecek yakınlarıyla kıyaslamaların yapılabileceğini belirterek, bunun daha doğru bir yöntem olacağının altını çizdi.

Mustafa ÖZYAĞCI/ Kıbrıs

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1