banner2
banner34

Cezaevinde grev

Cezaevinde grev
banner45

Eşit Hak ve Adalet Sendikası, gardiyanların barem haklarının iade edilmediği gerekçesiyle Merkezi Cezaevi Müdürlüğü’nde bir saatlik uyarı grevi yaptı.

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği’nin de destek verdiği grev 09.00-10.00 saatleri arasında uygulandı.

Eşit Hak ve Adalet Sendikası Başkanı İzzet Türkmen, bugüne kadar hiçbir hükümete cezaevinin önemini ve çalışanların yaşadığı sıkıntıları aktarmakta başarılı olamadıklarını ifade ederek, 43 yıldır Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanan kamu görevlilerine verilen hakları cezaevinde çalışanların alamadığını söyledi…

banner37
Bu çerçevede ziyaretler gerçekleştirdiklerini ancak taleplerine karşılık bulamadıklarını kaydeden Türkmen, diyalog masasına oturma arzularının da sonuçsuz kaldığını ve önümüzdeki hafta içerisinde zaman belirtmeksizin eylem yapacaklarını söyledi.

‘Hiçbir yasa, hiçbir hukuk ve hiçbir hükümet edenin alacağı karar bizi o kapının önünden hakkımızı almadan kaldırmaya yetmeyecektir” diyen Türkmen, eylem sırasında Cezaevine polis de dahil tüm giriş ve çıkışları kabul etmeyeceklerini belirtti.

Gardiyanlar Birliği Başkanı Salih Kayalı da ilgili yasanın kamunun bütün alanlarında uygulandığını ancak cezaevinde rütbe söz konusu olmasından dolayı sekteye uğradığını anlattı.

Kayalı, mevzuat değişikliği yapıldığını ancak terfi açılmaması nedeniyle personelin 7-8 yıldır aynı baremde olduğunu belirterek, en azından baremsel karşılığın cezaevi çalışanlarına yansıtılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1