banner2
banner34

Gürcafer'den 'iş kazası' açıklaması!

Gürcafer, Gönyeli’de bir inşaatta yaşanan ve ölümle sonuçlanan iş kazası ile ilgili açıklama yaptı

Gürcafer'den 'iş kazası' açıklaması!
banner45

banner37
 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Gönyeli’de bir inşaatta yaşanan ve ölümle sonuçlanan iş kazası ile ilgili açıklama yaptı. Çalışanın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Gürcafer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in konuyla ilgili sergilediği tavrı eleştirerek, “İş Sağlığı ve güvenliği konusu, emeği sermayeye, sermayeyi emeğe düşman ederek çözülmez. Çeler, popülizm uğruna toplumu bölüyor. Kendisi için bu sorun gerçekten çok önemli olsaydı, bir ayda çözerdi” ifadelerini kullandı. Açıklama şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde Gönyeli’deki inşaatta yaşanan iş kazası sonucunda bir işçinin hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür.

Hiçbir şeyin insan hayatından daha değerli olmadığının bilinciyle Birliğimiz yıllardır, iş sağlığı ve güvenliği konusunun öncelikli çözümlenmesi gereken sorun olarak hükümetlerin birincil vazifesi haline gelmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Ancak üzülerek görmekteyiz ki, gelmiş geçmiş tüm hükümetler gibi, şimdiki hükümet de vazifesini yerine getirmemektedir.

Şimdiki hükümetin geçmiş hükümetlerden tek farkı, yaşanan kazaların ardından ‘ağlayan’ ve popülizm uğruna toplumu bölen bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na sahip olmasıdır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in, son ölümlü iş kazasının yaşandığı otel inşaatını kazanın yaşandığı güne kadar ‘örnek şantiye’ olarak gösterdiğini hatırlamaktayız.

Üzücü kazanın yaşanmasının sonrasında ise Sayın Bakan, soruşturma tamamlanmadan, kim suçlu kim suçsuz tespiti yapılmadan, ‘iş yaptık’ görüntüsü vermek için iş insanlarına kasten adam öldürmüş gibi muamele ederek tutuklatmıştır. Suçlu tespit edilmeden bir yatırımcının tutuklanması anlaşılır bir davranış değildir. Bu tarz davranışlar sergileyip, sonra da yatırımcıların ülkemizi tercih etmesini beklemek abesle iştigal etmektir.

Sayın Çeler’in iş sağlığı ve güvenliği ile yaşanan iş kazaları konusunda sergilediği tavrın ne işçiye ne işverene ne de ülkeye bir faydası olmayacaktır. İş Sağlığı ve güvenliği konusu, emeği sermayeye, sermayeyi emeğe düşman ederek çözülmez. Sayın Bakanın davranışları sadece popülizm uğruna toplumu bölen davranışlardır.

Son olarak vurgulamak isterim ki, eğer Sayın Çeler iş sağlığı ve güvenliği konusunu kamuoyuna lanse ettiği kadar önemseseydi, bu konuda yaşanan sorunları bir ayda çözerdi.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2019, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1