banner2
banner34

İtibarımızla oynadılar

Gazimağusa’da 22 Kasım 2016 tarihinde bir ihbar üzerine polis tarafından Güney Kıbrıs’tan kaçak et getirme suçlamasıyla tutuklanarak sorgulanan Mehmet Çika, haberin basına yansıtılma şekli nedeniyle yaşadığı mağduriyete isyan etti

İtibarımızla oynadılar
banner45

banner37
 

 

İş insanı Mehmet Çika, 22 Kasım 2016 tarihinde aleyhine yapılan bir ihbar sonucu, Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a kaçak et geçirme iddiasıyla tutukladığını ancak 2-3 saat sonra serbest bırakıldığını anımsattı. Bazı gazetelerin 3 gün tutuklu kaldığı, hatta mahkemeye bile çıkarıldığı yönünde haberler yaptığını ifade eden Çika, “ Oysa mahkemelik bir olay bile yaşamadık. Yapılan asparagas haberler sayesinde insanlara derdimizi anlatamadık. Resmen itibarımızla oynandı” dedi.

Özçika imalathanesi sahibi Mehmet Çika, olay günü parasını vererek önceden hazırlanmış paketlenmiş, et aldıklarını, ancak aldıkları etlerin kaçak olup olmadığından kesinlikle haberi olmadığını belirtti. Çika; “ Hırsızlık mı yaptım? Yoksa, uyuşturucu mu sattım? “ diyerek isyan ederek sadece işini yapmaya çalıştığını, ancak yalan yanlış iddialar ile ciddi anlamda mağdur olduğunu belirtti.

 

Çika: Domuz eti iddiasının aslı astarı yok

Mehmet Çika, polisin ve belediye ekiplerinin el koyduğu etlerin bazılarının domuz eti olduğunu ima ettiklerini ve gazetelerde de olayın domuz eti olarak yansıtıldığını belirterek, etlerden alan numunelerin Veteriner Dairesi, Gazimağusa Belediyesi ve Devlet Labaratuvarlarında incelemeye alındığını, yapılan incelemeler sonucunda etlerinin tamamen sığır eti olduğunun anlaşıldığı vurguladı. Çika, “Etlerin, domuz eti olduğu iddialarının aslı astarı yok” dedi.

 

Çika: Neredeyse batma noktasına geldik

Mehmet Çika ve kardeşi Rifat Çika, gazetelerde yayınlanan, şişirilmiş, kulaktan duyma haberler sayesinde işlerinden güçlerinden olduklarını ve neredeyse batma noktasına geldiklerini belirtti. Haberler de “3 gün tutuklu kaldı”, “mahkemeye çıkarıldı” gibi yalan haberler sayesinde  mesleki itibarlarını yitirdiklerini belirten Çika kardeşler, halen daha insanların kendilerine “ Bunca zaman bize domuz eti yedirdiniz” gibi kötü cümleler sarf ettiklerini, kendilerini ise en çok üzen olayın bu olduğunu belirttiler. Et kaçakçılığı ve domuz eti bulundurmaktan suçlandıklarını belirten Çika kardeşler, yapılan tahliller sonucunda temize çıkmalarına bile sevinemediklerini ve büyük bir iş kaybı yaşadıklarını söyledi.

 

Çika: Umarım halk gerçeği görür

Mehmet Çika, polis karakoluna götürüldükten 2-3 saat sonra serbest bırakıldığını, el konulan etlerin, tahlil sonuçlarının 3 gün içerisinde çıkmasını beklerken, sonuçları yaklaşık 15 gün sonra ellerine aldıklarını, bu süreçte ise birçok iş kaybı yaşadıklarını, ticari itibarlarının kaybolduğunu ve aile düzeninin bozulduğunu ifade etti. Çika, ne kaçak et geçirme olayı ile ne de domuz eti bulundurması olayı ile uzaktan yakından alakası olmadığını yineledi. Çika, birtakım kişilerin, olayı gazetelere yanlış aktardığını, ellerinde etlerinin temiz olduğuna dair raporların bulunduğunu ve bu gerçeğin gazetede yer alması ile kendilerini temize çekeceklerini düşündüğünü belirtti.

 

Özbilen: Asparagas haberler ile müvekkilim zan altında kaldı

Mehmet Çika’nın avukatı Hasan Özbilen de haberi yanlış yapan gazetelere “ Ün kırımı” ve “ Şeref ve Haysiyeti rencide” olması nedeniyle tazminat davası açtıklarını belirtti. Özbilen, bu davaları gerçeğin ortaya çıkması için açtıklarını, asparagas haberler sayesinde müvekkili Mehmet Çika’nın zan altında kaldığını söyledi. Av. Hasan Özbilen, bundan sonra gazeteci arkadaşların haberleri tarafsız ve objektif bir şekilde yapmalarını temenni ettiğini belirtti.

 

Ali ELMAS/ Havadis

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 07:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1