banner2
banner34

Kamu-İş tam gün grev yapıyor

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nda işçi haklarının geriye götürüldüğü gerekçesiyle bugün tam gün uyarı grev yapıyor.

Kamu-İş tam gün grev yapıyor
banner45

Grev, hastanelerin acil servislerinde görev yapanlarla ambulans sürücüleri hariç, sendikanın örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde 08.00-17.30 saatleri arasında uygulanacak.

Bazı sendikaların da destek belirttiği grevle ilgili bugün saat 11.00’de Başbakanlık önünde ortak basın açıklaması yapılacak.

banner37
KAMU-İŞ Genel Sekreteri Devrim Gündüz, grevin en çok Motorlu Araçlar şubesindeki hizmetleri aksatmasını beklediklerini ancak birçok yerde örgütlü olduklarını kaydetti.

KAMU-SEN, KTAMS, Hemşireler Ve Ebeler Sendikası, Gümrük Çalışanları Sendikası, Kıbrıs Türk Memur Sendikası, TIP-İŞ, VERGİ-SEN, HAZİNE – SEN, MEC – SEN, TEL-SEN, Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ Per-Sen) ve Hava Trafik Kontrolü Sendikası Kamu-İş’in grevine destek vereceğini açıkladı.

Öte yandan Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Çaluda ile Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı da Kamu İş’in yapacağı greve destek belirttiler.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019, 06:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1