banner2
banner34

Polis, yaklaşık 150 TIR'da mülteci aradı

Son dönemlerde artan insan kaçakçılığına yönelik polis ekipleri kontrollerini sıklaştırdı. Mağusa Limanı’na gelen 4 gemi içindeki tırlar didik didik arandı.

Polis, yaklaşık 150 TIR'da mülteci aradı
banner45

banner37
 

Son zamanlarda artan insan kaçakçılığı ve mülteci olayları karşısında Mağusa Polis Müdürlüğü ekipleri özellikle Mağusa Limanı’ndaki denetimlerini artırdı. Geçtiğimiz hafta ve hafta sonu TIR dorsesinde gizlenerek kaçak olarak ülkeye sokulmak istenen mülteciler gümrük çalışanları ve polis ekipleri tarafından tespit edilirken, polis ekipleri insan kaçakçılarına göz açtırmıyor. Mağusa Limanı’nda kontrollerini sıklaştıran Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri dün sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar Mağusa Limanı’na yanaşan Deep Karpaz, Via Famagusta, Toros ve Zafer isimli yük gemileri ile gelen yaklaşık 150 TIR’ı didik didik aradı. Yapılan aramalarda TIR araçlarda kanunsuz herhangi bir şeye ve mülteciye rastlanmadı. 

TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDERİLDİLER

Öte yandan geçtiğimiz Pazar günü polis ekiplerinin rutin kontrolleri sırasında Mersin’den gelen Toros isimli yük gemisinde tespit edilen 4 Suriyeli mültecinin gemi ile yeniden Türkiye’ye gönderildiği öğrenildi.

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 07:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1