banner2
banner34

Sağlık çöktü !..

KKTC bütçesinde, artan nüfusa yetecek oranda, sağlığa yeterli bütçe ayrılmaması, hemşire eksikliğinin yanısıra ilaç ve alt yapının çökmesine neden oluyor.

Sağlık çöktü !..
banner45

banner37
KKTC bütçesinde, artan nüfusa yetecek oranda, sağlığa yeterli bütçe ayrılmaması, hemşire eksikliğinin yanısıra ilaç ve alt yapının çökmesine neden oluyor. Kanser hastası insanımızın acısını dindiren ilacın olmaması ve Kanser Derneği tarafından hastalara temin edilmesinin yanısıra, çocuklara her iki ayda bir salınması gereken aşıların da eksik olduğu öne sürülüyor. Çocuk aşısının yanısıra birçok önemli ilacın da hastanede hastalar tarafından aranmasına karşın bulunmadığı, yetersiz bütçenin, sağlığı çıkmaza sürükleyerek, hastalarında zor durumda kalmasına neden olduğuna vurgu yapıldı.

İlaç eksikliğinin yanısıra hemşire eksikliği nedeniyle ameliyatların da yapılamadığı ileri sürülürken, bu durumun, Lefkoşa Devlet Hastanesinde birçok bölümün SOS vermesine neden olduğu belirtiliyor. Sosyal Medyada da eleştiri konusu olan sağlık ile ilgili olarak bir vatandaş yaptığı açıklamada, Günaydın olsun isterdim ama KKTC’de yaşarsan biraz zor.Hemşire eksikliği nedeniyle ameliyat olamıyorum. Çarşamba gün olmam gereken 2 yıldır çeşitli nedenlerden ertelenen ameliyatım üroloji servisinde hemşire olmadığından dolayı yine ertelenmiştir.Bu durumda bana tavsiyeniz nedir?1 Rum’a sığınma mı? 2. Hastanenin damında intihar girişimi mi? 3. Sağlık bakanlığına bombalı eylemmi? 4. Meclise çıplak girmek mi?  5. 100 tane bayan arkadaşa beyaz kıyafet giydirip hemşire kıyafetiile bakanlığa yürümek mi? infial halindeyim. Ne yazık ki, CTP hükümetinde derdimi anlatacak insan da bulamıyorum. Yazıklar olsun diyerek eleştirisini dile getirdi. Bir hasta yakını ise gönderdiği mesajda, siz birde hastaneye gidin. Sivrisinekler hastaları, soktuğu zaman şişiyor ve alerji oluyor.Ablamı ısırdılar alerji oldu. Ama daha da enteresan olanı, tuvalen kapısını gaza beziyle bağlayıp oturuyoruz. Sağlıkta daha neler çekeceğiz ifadesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1