banner2
banner34

Savcılık hükümeti vatandaşlık iptalleri davasında savunmayacak!

Vatandaşlık iptalleri ile ilgili olarak bugün görülecek ilk ara emri duruşmasında hükümetin avukatı olarak bilinen Başsavcılık ya da diğer adıyla Hukuk Dairesi’nin, hükümeti bu konuda savunmayacağı öğrenildi.

Savcılık hükümeti vatandaşlık iptalleri davasında savunmayacak!
banner45
banner46
  • Bugün Yüksek İdare Mahkemesi’nde görülecek yürütmeyi durdurma davasının pilot dava olarak ele alınacağı ve diğer 175 iptal kararına emsal teşkil edebileceği ifade ediliyor.
  • Başsavcılığın açılan davaya karşı hükümeti savunmama kararına karşın içişleri Bakanlığı’nın dışarıdan bir hukukçuyu görevlendireceği ve açılan davaya karşı kendini savunmaya çalışacağı da gelen bilgiler arasında… 
  • Kıbrıs Postası, açılan ilk dava olması nedeniyle önemli sayılan davada, davacı avukatı sıfatı ile hazır bulunacak olan Avukat Erdaş Erbilen’e ulaştı. Erbilen dava süreci devam ettiği gerekçesiyle yorum yapmaktan kaçınarak, davanın diğer açılmış ya da açılacak davalara emsal teşkil edebileceğine inanç belirtti.

Vatandaşlık iptalleri ile ilgili olarak bugün görülecek ilk ara emri duruşmasında hükümetin avukatı olarak Bilinen Başsavcılık ya da diğer adıyla Hukuk Dairesi’nin, hükümeti bu konuda savunmayacağı öğrenildi.

Bugün Yüksek İdare Mahkemesi’nde görülecek yürütmeyi durdurma davasının pilot dava olarak ele alınacağı ve diğer 175 iptal kararına emsal teşkil edebileceği ifade ediliyor.

Başsavcılığın açılan davaya karşı hükümeti savunmama kararına karşın içişleri Bakanlığı’nın dışarıdan bir hukukçuyu görevlendireceği ve açılan davaya karşı kendini savunmaya çalışacağı da gelen bilgiler arasında…

Kıbrıs Postası

Haberin devamı için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 06:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1