banner2
banner34

TÜRSAB, KTOB ve KITSAB arasında işbirliği protokolü imzalandı!

TÜRSAB, KTOB ve KITSAB arasında işbirliği protokolü imzalandı!
banner45

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı. Acapulco Hotel’de gerçekleştirilen imza törenine Başbakan Tufan Erhürman, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim’in yanı sıra iş insanları ve vatandaşlar katıldı. Kokteyl ile başlayan gecede katılımcılar konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

Kilim: Bu ziyaret 2019 turizm sezonuna ivme kazandırır

Yapılacak olan protokolde iş birliğinin iki tarafa faydalı olacağından söz eden Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim, protokolün ilişkileri de ileriye taşıyacağı inancında olduğunu söyledi. Yaz sezonuna girilirken TÜRSAB’ın KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaretin 2019 turizm sezonuna artı bir ivme kazandıracağının altını çizen Kilim, KITSAB ve KTOB’un iadeyi ziyaret yapacağını ekledi.

Çağıner: Bizim ihtiyacımız olan TÜRSAB’ın bilgi birikimi

Biz bir aileyiz diyerek söze başlayan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, yapılan teklifi ivedilikle kabul ederek KKTC’ye gelen TÜRSAB Yönetim Kurulu’na teşekkür etti. Kıbrıs Türk turizminin bir şansı olduğunu kaydeden Çağıner: Başbakanımız, turizm bakanımız ve Türkiye’deki partnerimiz TÜRSAB’ın başkanının ailenin bir parçası olması bizim şansımızdır. Sayın Bağlıkaya’da KKTC vatandaşıdır. Türkiye turizminin bilgi birikimi gelişmiş bir noktada, biz bu bilgi birikiminin talibiyiz. Bize yol göstermenizi yardımcı olmanızı istiyoruz. Bizim de imkanlarımızı birleştirerek Kıbrıs Türk turizmini daha ileri noktalara getirebileceğimize inanıyorum” dedi.  

Bağlıkaya: Önemli olan ambargo varken başarıya ulaşmaktır

banner37
KKTC vatandaşlığını onurla ve gururla taşıdığınız altını çizen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz B. Bağlıkaya Kıbrıs’a olan bağının sadece vatandaşlık olmadığını, gönül bağı olduğunu söyledi. TÜRSAB olarak KKTC’nin turist potansiyelinden memnun olmadıklarına vurgu yapan Bağlıkaya, KKTC’nin İstanbul pazarından dahi ciddi bir pay almadığına dikkat çekti. Kıbrıs’ı görmeyen kalmasın sloganı ile yeni bir atılım içerisine girilmesi gerektiğini kaydeden Bağlıkaya: KKTC için her ne gerekiyorsa TÜRSAB olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Bunu yapmayı bir görev, misyon sayıyoruz” dedi. KKTC üzerindeki ambargonun kalkması halinde her şeyin daha güzel olacağına dikkat çeken Bağlılkaya “Önemli olan ambargo varken bunu başarmaktır” dedi.    

Ataoğlu: Protokolün takipçisi olacağız

Protokol sonrasında konuşma ile kalınmaması gerektiğinin altını çizen Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu KKTC’ye turistin gelmesi için neler yapılabileceğinin çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi.  Turizm açısından uçak sıkıntısı olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden Ataoğlu Nisan ayı itibari ile Anadolujet’in koyacağı ek seferlerin bu soruna nispeten çare olacağını belirtti. Ataoğlu gemi seferleri üzerinde de görüşmelerinin devam ettiğini hatırlattı. Ataoğlu KKTC’yi tanıtmak için çabaları sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı ile birlikte yaptığı görüşmeler neticesinde KKTC’nin katılamadığı etkinliklere TC standı altında katılacağını yönünde hem fikir olunduğunu söyledi. Protokolün başarılı olması için takipçisi olacaklarını belirten Ataoğlu,  TÜRSAB’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Erhürman: Turizmde azımsanamayacak yol kat edildi

Turizm konusunda az zamanda az sayılamayacak iş yaptıklarının altını çizen Başbakan Tufan Erhürman, rakamlara bakıldığında 960 milyon dolar gelirden, 25 bin yatak kapasitesine ulaşılmasından, 1 milyon konaklayan turistten bahsedilebiliyorsa bu durumun azımsanamaz olduğunu söyledi. Turizmin ülkede herkes tarafından öncü sektör olarak görülmesi ve ekonominin lokomotifi olarak kabul edilmesinin önemli bir nokta olduğunu kaydeden Erhürman iklim ve ortam olarak KKTC’nin birçok turizm alanına müsait olduğunu söyledi. Böyle bir protokolün imzalanmasının önemli bir adım olduğunu kaydeden Erhürman “Türkiye’de Kıbrıs’ı görmeyen kalmasın” dedi.

  

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1