banner2
banner34

Veysel Coşkun'un ailesi göz yaşları içinde bekliyor

Hiçbir siyasi aramadı

Veysel Coşkun'un ailesi göz yaşları içinde bekliyor
banner45

banner37
 

Çayırova köyünde yaşayan ve bir haftadır kayıp şahıs olarak aranan Veysel Coşkun ile ilgili ciddi gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü kaybolan ve Cumartesi günü elbiseleri Kaplıca köyü plajına yakın kayalık bir alanda bulunan Veysel Coşkun’un yaşamını yitirdiğine yönelik emareler ailenin bilgisine getirildi.

Elbiselerin bulunmasının ardından, aynı bölgede, yaklaşık bir kilometre uzakta da bir erkek cesedine rastlandı.

Bir hafta denizde kaldığı tespit edilen erkek cesedi, ciddi bir tahribata uğradı. Denizden çıkan ceset, tuzlu su, bölgedeki kayalar ve günlerce denizde kalmasından dolayı tanınmaz halde. Cesedin, henüz kayıp Veysel Coşkun’a ait olup- olmadığı bilinmiyor.

Aile kan örneği verdi

Hafta sonu, Veysel Coşkun’un anne- babası Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne getirilerek, kan ve tükürük örnekleri alındı.

Anne- baba, gözyaşları içerisinde, günlerdir belirsizliğin ortadan kalkması için başvurmadık kapı bırakmadı.

Deniz kenarında bulunan cesedin 18- 20 yaşlarında olması ve ölüm tarihinin yakın bir zamana denk gelmesi, ailenin umutlarını da azaltıyor. Çocuklarının yaaşadığına dair hiçbir belirti kalmaması da ailenin elini kolunu bağladı.

Baba Hasan Coşkun, bir an önce DNA ve otopsi raporlarının da aileye verilmesini istedi. Bu belirsizlik içerisinde her gün büyük bir azap çeken aile, sadece polis üzerinden sınırlı bilgi alabiliyor.

Kimse aramadı

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Yılmaz Yıldırım ve Polis Genel Müdürlüğü dışında, aileyi arayıp soran başka isim de olmadı.

Görevi icabı ilk günden itibaren titiz bir çalışma yürüten polis ekipleri yanında, ailenin talebi üzerine de arama ekiplerini devreye sokan Yılmaz Yıldırım dışında kimse süreçle ilgilenmedi.

Bu devletin bir gendi…

Aile fertleri, ilgisizlik karşısında da ciddi bir üzüntü yaşıyor. Komutanlık be polis müdürlüğü dışında, ülke siyasetinin olaya kayıtsız kalması, adeta yüreklerde bir yara daha açtı.

Bu ülkenin 18 yaşında bir gencinin bir haftadır kayıp olmasına rağmen, kimsenin bu alana ilgi göstermemesi, aileyi arayıp- sormaması, acıya ortak olmaması da olay içerisinde başka bir skandal olarak dikkat çekti.

Günlerce yalnız bırakılan aile, polis devriyesine aşlik ederek, sahil kenarı, kayalık alanlar, dağ içerisinde evlatları Veysel Coşkun’dan bir iz aradı.

Bir hafta boyunca, telefon sinyali ve gelen ihbarların peşinde koşan aile fertleri bir haftadır uyku uyumuyor.

Aileden önce medyaya haber verildi

Yaşanan bir başka skandal da, deniz kenarında çocuklarının kıyafetlerini bulan ailenin, deniz kenarında bulunan cesetten haberdar edilmemesi.

Aile, kıyafetler başında yas tutarken, polis basın subaylığı medyaya, “18- 20 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu. Tanınmaz halde” diye mesaj geçmesi oldu.

Günlerdir uyku uyumayan ve gelecek bir habere odaklanan aile fertleri, kendilerinden 600- 700 metre uzakta bulunan cesedin haberini medyadan aldı.

Teşhisi mümkün değil

Bulunan cesedin Veysel Coşkun’a ait olup- olmadığının belirlenmesi için gözle teşhis yapılması imkansız.

Tamamen tanınmaz halde olan cesedin teşhisi için tek çare, DNA ve diğer teknik kontroller. Kan ve tükürük örneği veren aile, ara bölgedeki DNA Laboratuvarı’ndan veya Ankara’daki benzer merkezlerden gelen araştırma sonuçlarını beklemeye başladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2018, 07:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1