banner2
banner34

Volkswagen'de sular durulmuyor! Özür diledi

Dizel skandalının izlerini silmeye çalışarak geleceğe odaklanmaya çalışan Volkswagen, ortaya atılan yeni suçlamalarla geçmişin izlerini bir türlü silemiyor.

Volkswagen'de sular durulmuyor! Özür diledi
banner45

banner37
Dizel skandalın ardından markanın itibarını zedeleyen bir diğer gelişme de, 2014 yılında dizel motorlardan salınan zararlı gazların canlılar üzerindeki etkinlerini gözlemlemede maymunların kullanılması olmuştu. 

Tüm dünyada büyük tepki çeken bu testler esnasında 10 maymun kullanılmış ve 4 saat boyunca dizel motor dumanını solumak zorunda bırakılan maymunların televizyon izleyerek meşgul olacakları düşünülmüştü. Volkswagen ocak ayında bu konu hakkında özür dileyerek, “Şirket kendisini her türlü hayvan suistimalinden uzak tutuyor” açıklamasını yapmıştı.

 

PETA’YA MEKTUP

Hayvan hakları savunucularının büyük tepkisini çeken deneylere aktarılan kaynakların iptal edilmesinin sözünü ise geçtiğimiz günlerde VW’nin yeni CEO’su Herbert Diess verdi. Diess, dünyanın önde gelen hayvan hakları savunucusu topluluklarından PETA’nın Almanya temsilciliğine gönderdiği mektupta “Araştırma projeleri ve bilimsel çalışmalar her zaman etik değerleri gözetmelidir.

Volkswagen, hayvan istismarı söz konusu olan çalışmalarla arasına mesafe koyacaktır. Bundan böyle de (yasalara aykırı olmadığı halde) hayvanlar üzerinde yapılan bütün deneylere verilen maddi destekler sonlandırılacaktır” açıklamasını yaptı.

Herbert Diess’ın göreve geldiğinde yaptığı ilk açıklamalarda Volkswagen’in daha dürüst, sarih ve gerçekleri olduğu gibi yansıtan bir kurumsal iletişim politikası yürütüleceği belirtilmişti. ABD’de 600 bin aracını geri almak ve 25 milyar doları bulan idari cezalar ve kişilerin açtığı davaların tazminatlarını ödemek durumunda kalan VW, sivil toplum örgütlerinden gelen tepkilere eskisinden çok daha fazla önem veriyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1