banner2
banner34

Comolli'den itiraf! "Görünce şoke oldum"

Fenerbahçe'nin yeni Sportif Direktörü Damien Comolli, akademinin bir scout ekibinin olmadığını öğrendiği anda şoke olduğunu söyledi.

Comolli'den itiraf!
banner45

 

Fenerbahçe'de Sportif Direktör olarak göreve getirilen Damien Comolliiçin imza töreni düzenlendi. Ülker Stadyumu 1907 Tribünü'nde düzenlenen törende Comolli 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Törene Başkan Ali Koç, Başkan Yardımcısı Semih Özsoy, yöneticiler ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük katıldı.

Damien Comolli ile bir senedir çalıştıklarını dile getiren Ali Koç, ''Futbol kültürü yapısı yerleştirmek istiyoruz. Bu yapıyı kuvvetlendirmek için hayalim vardı. Bu yapının içinde oyuncu yetiştirmek, oyuncu buluş yıldızlaştırmak, futbol okulları var, böyle baktığınız zaman Comolli'nin Avrupa futbolunda çok farklı sorumluluklar aldığını ve bu görevleri  de en üst düzey kulüplerde yaptığını söyleyebilirim. Beni yalnız en çok olumlu yönden etkileyen yetenek bulup yıldızlaştırmak daha da önemlisi genç yeteneklerin gelişmesine yaptığı mesailer ve meyvelerini veriyor olması. Yanlış kişilerle yanlış işlere girildiğinde kaynakların nasıl çarçur edildiğini görüyorsunuz. İnsanlık ve kişilik olarak en doğru insanı bulduk. İnşallah beni yanıltmıyorsundur'' dedi.

''PANİK HALİNDE TRANSFER YAPMAYACAĞIZ''

Transferde kiralama yöntemini daha fazla uygulayacaklarını kaydeden Ali Koç, '' Barcelona'dan ilgilendiğimiz futbolcular var. Benim panik transfer dediğim şeyi yapmayacağız. Avrupa'dan elendikten sonra dikkat dağıtalım diye panik halinde transfer yapmayacağız. Geçen yıl Vardar'a elendikten sonra olduğu gibi olmayacak. Bir transfer son dakika fırsatı olursa olur. olabilir. Panik transferleri hiç yapmayacağımızı taahhüt edebilirim'' dedi.



banner37
COMOLLİ: ''FENERBAHÇE'NİN BÜYÜKLÜĞÜNE BİR KERE DAHA HAYRAN KALDIM''

Fenerbahçe'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Damien Comolli, ''Burada olmak benim için ayrıcalık. Ben buraya geldikten sonra Fenerbahçe'nin büyüklüğüne bir kere daha hayran kaldım. Herkesin bu kulüp için omuz omuza verdiğini görmek çok güzel. Burada yeniden bir futbol kültürü inşa etmek istiyoruz. Türkiye'de görülmenmiş bir futbol kültüründe bahsediyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Fenerbahçe Avrupa da her zaman saygı duyulan biriline bir kulüp. Biz de bunu genç oyuncuların gelişimi ile daha da büyütmek istiyoruz. Bir futbol markası oluşturmaya çalışacağız. Sizi sahada en iyi şekilde temsil edecek insanlar almak lazım'' dedi.

''MENTAL ANLAMDA BÜTÜN DUVARLARIN YIKILMASI GEREKİYOR''

Amaçlarının çok üst düzey çalışma ortamı yaratmak olduğunu dile getiren Comolli, ''Çalışan herkesin elinden gelenin en iyisini sağlamasını istiyoruz. Başarı için mücadele edeceğimizin garantisini verebilirim. Buradaki bütün duvarları yıkmak istiyoruz. Mental anlamda bütün duvarların yıkılması gerekiyor. Burada herkes bir diyalog ve işbirliği içinde olmalı. Ben burada çalışmadan önce gelme fırsatı buldum. Arsenal'de çalıştığım zaman Fenerbahçe taraftarının yarattığı atmosferi gördüm. Başarılı olmamız için taraftarın desteği çok önemli. Bu dönemde transfer dönemi açıldığında çok fazla çılgınlık dönüyor. Sosyal medyada kesinlikle yokum. Benim adıma açılan çok fazla hesap var oralarda yazılanlara inanmayın'' diye konuştu.



''POTANSİYELİ OLAN OYUNCULAR KEŞFETMEK İSTİYORUZ''

Scout ve altyapı ile ilgili kafalarının çok net olduğunu söyleyen Comolli, ''Gerçekten potansiyeli olan milli takımlarda oynayabilecek oyuncular keşfetmek istiyoruz Bizim şu anda anlaşmış scoutlarımız var. Daha iyi nasıl çalışma yapabiliri diye çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

''FENERBAHÇE İÇİN HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ''

Türkiye ve Kıbrıs'ın en yaşlı ligler olduğunu kaydeden Comolli, ''Bunu sadece Fenerbahçe için söylemiyorum. Milli Takımın iyi olması için de bu önemli. Finansal yapı başkanımızın dediği gibi beklediğimizin altında çıktı ama bu bir bahane olamaz. Fenerbahçe için her zaman en iyisini yapacağız. FFP hiç bir zaman bizim için bahane olamaz. Biz Fenerbahçe'yiz. Kontratı biten oyuncularla konuşacağız. 5 tane oyuncu alıp Şampiyonlar Ligi ön elemesinde onları dışarıda bırakacak değiliz. Geçen yılı ligin en iyi ofansif takımı olarak yaşı küçülterek daha iyi yerlere geleceğiz'' şeklinde konuştu.

"SCOUT EKİBİNİN OLMADIĞINI GÖRÜNCE ŞOKE OLDUM"

Scout konusunda tamamen şok olduğunu ifade eden Comolli, ''Akademinin bir scout ekibinin olmadığı söylendi Dereağzı'nda. Fenerbahçe bünyesinde oynayan genç ve uluslararası bir scouting araştırması yaptık. Ayrıca A takım ile alt yapının farklı yerlerde çalışmaları doğru değil'' dedi.

''TRANSFERLERİ ÖN ELEME ÖNCESİ BİTİRMEK İSTİYORUZ''

Bütün transferleri 7-8 Ağustos'a kadar bitirmek istediklerini söyleyen Comolli şu ifadeleri kullandı: ''Bu şampiyonlar ligi için Fenerbahçe için önemli. Transferlerin yüzde 80-90'ını ön eleme öncesi bitirmek istiyoruz. Bazen futbolda her şeyi kontrol edemezsiniz. Transferleri son dakikada yapmaktan nefret ediyorum. Daha önce de kariyerimde bunu yaptım. Doğru olanı son dakikaya bırakmamak. Kesinlikle transfer harcamalarının dışına çıkmayacağız. Disiplinli olduğu sürece başarı gelir''

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2018, 06:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1