banner2
banner34

Amazon, Rüşvet Skandalı ile Karşı Karşıya

Amazon, Rüşvet Skandalı ile Karşı Karşıya
banner45

Dünyanın en büyük e-ticaret platformu Amazon, son dönemde skandallarla anılıyor. İnsani olmayan çalışma koşulları sebebiyle çalışanlarının tepkisine maruz kalan ABD’li şirket, bu sefer de rüşvet skandalı ile gündemde.

Amazon, dünyanın en değerli ikinci şirketi olmasına rağmen, bu zenginliğini çalışanlarıyla paylaşmaktan kaçınıyor. ABD, Avrupa ve Çin’deki birçok işçisini düşük ücretlerle çalıştıran firma, eleştiri oklarının hedefinde.

Online perakende devinin Almanya, İspanya ve Polonya’daki depo işçileri, daha iyi çalışma koşullarına sahip olmak için bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Prime Day indirimlerinde greve gitmişti. Şirket, işçilerle diyalog kanallarını her zaman açık tuttuklarını söylese de, bu konuyla ilgili şu ana kadar herhangi somut bir adım atmadı. 

banner37
Wall Street Journal (WSJ)  gazetesinin sayfalarına taşıdığı habere göre, şirket içinde yaşanan sorunlar bununla da sınırlı değil. Söz konusu haberde, bazı Amazon çalışanlarının kötü yorumları silmeleri karşılığında satıcılardan rüşvet aldıkları belirtiliyor. 

Rüşvetin büyük bir çoğunluğu Çin’den gelirken, olumsuz bir inceleme yazısını silmenin ise ortalama olarak 300 dolara mal olduğu öğrenildi. Bununla birlikte silinecek verilerin türüne ve hacmine bağlı olarak komisyoncular 80 ile 2 bin dolar arasında da ücretlendirilebiliyorlar. 

Konuyla ilgili şirket sözcüsünün açıklamalarına yer veren WSJ, Amazon’un rüşvet skandalından mayıs ayından beri haberdar olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini aktardı. 

Çalışanların eylemlerinin daha sıkı takip edilebileceği bir güvenlik sistemi oluşturulacağını söyleyen sözcü, kurallara aykırı hareket eden herkesin, cezai sonuçları göz önüne alması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1