banner2
banner34

Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Ortaklık Konseyi kapsamında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar
banner45

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

YENİ ZELANDA'DA CAMİ SALDIRISI

Saldırıdan basın yayın organları ve siyasetçiler de sorumludur. Avrupa ülkelerinden Müslümanlar'a ve dinimize karşı nefret dilini ifade özgürlüğü ve demokrasi olarak nitelendirmemeleri ve önlem almaları gerektiğini hatırlatmak isterim. İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok.

BELÇİKA'DA GÖRÜLEN PKK DAVASI

Türkiye'deki bir iddianame ile ilgili yorum yapmanız doğrudan yargıya müdahale anlamına gelir. Belçika'da yargının PKK terör örgütü ile ilgili verdiği kararları ibretle izliyoruz. Belçika'daki yargı PKK'yı aklamak için yollar arıyor. 

banner37
VİZE SERBESTİSİ

Vize serbestisi ile ilgili 6 kriter kaldı. 

AP'NİN TÜRKİYE KARARI

AP'nin sağduyulu bir karar aldığını söylememiz mümkün değil ama ilk defa kabul edilemez rapor aleyhinde oy verenlerin sayısının arttığını görmek de, AP'de de sağduyulu siyasetçi sayısının arttığının göstergesidir

GÜMRÜK BİRLİĞİ

Avrupa Birliği ülkelerinin yarısından çoğu Gümrük Birliği'ndeki değişikliklerden Türkiye'nin yararlandığından daha çok yararlanacaktır.

Türkiye ile imzalanan anlaşmalara sadık kalınması gerekiyor. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1