banner2
banner34

Dış görünüş, iç güzelliğini nasıl etkiliyor?

Güzellik denince akla ilk gelen fiziksel özellikler oluyor şüphesiz. Erkeklerin de kadınların da büyük ölçüde toplumsal normlara bağlı olarak şekillenen, dolayısıyla çoğunluk tarafından güzel kabul edilen birtakım değer yargıları var. Yıllar geçtikçe bu algılar değişse de, dış görünüşün önemi aynı kaldı.

Dış görünüş, iç güzelliğini nasıl etkiliyor?
banner45
banner46

banner37
Fakat dış görünüşün önemini yanlış yorumluyor olmamız mümkün. Sadece zayıf / şişman, uzun boylu / kısa boylu, sarışın / esmer / kızıl gibi fiziksel özellikler değil dış görünüşü bu büyük öneme kavuşturan. Aynı zamanda, dış görünüşün insanın kendi kendini değerlendirme şekli, öz güveni ve davranış tarzına da büyük etkisi var. Yani karşımızdaki kişiyi asıl etkileyen şey inci gibi dişler değil, sağlıklı gülüşler – ve o gülüşlerle ne anlattığımız.

KADINLAR YALAN MI SÖYLÜYOR?

Fiziksel olarak son derece çekici bir kadın kendini güzel bulmadığını iddia ederken aslında yalan söylemiyor ya da alçakgönüllülük etmiyor olabilir. Bu söylemin nedeni çoğu zaman kişinin kendisini gerçekten güzel bulmaması ve düşük öz güven sorunu olması.

Terapistlerin düşük öz güvenli danışanlarıyla yaptıkları başlıca çalışma, onların sadece kusurlarını ve çirkinliklerini değil, vücutlarında ve kendilerinde güzel, değerli olan şeyleri bulmayı ve onlara odaklanmayı hedefliyor. Siz de benzer bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, yapabileceğiniz ilk şey sabah aynada gördüğünüz yüze dil çıkarmayı bırakıp, güzel bulduğunuz şeylere odaklanmanız. Bu yüzünüzün simetrisi de olabilir, dudaklarınız ya da burnunuz da.

EN ÖNEMLİSİ SİZİN KENDİNİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCENİZ

Makyaj yapmak da öz güveni artırmak için önerilen bir diğer yol. “Kendimizi güzel buluyorsak neden maske takmaya ihtiyaç duyuyoruz ki?” diye sorabilirsiniz. Fakat çalışmalar, kadınların aynadaki yansımalarını güzel bulduklarında daha rahat, ayakları yere basan ve sosyal olduklarını doğruluyor. Elbette, makyaj yaptığınızda siz kendinizi daha güzel buluyorsanız bu geçerli. Unutmayın: En önemlisi, sizin kendiniz hakkındaki düşünceniz.

Erkeklerde de durum farklı değil. Dış görünüşüne kadınlar kadar kafa yormadığı düşünülen erkeklerle ilgili bu genelleme son derece yanlış, ve yanlış olması da gerekiyor. Bir erkeğin de dış görünüşünden memnun olduğunda yürüyüşünün bile dikleştiğini mutlaka fark etmişsinizdir. Kadınların ideal bir eşte fiziksel çekicilik ve güç dışında karakter ve sağlam duruş gibi şeyler aradığını göz önüne aldığımızda, dış görünüşün özellikle erkeklerin davranışları üzerindeki etkisi daha da önem kazanıyor.

Öz güven artışının kadın ve erkeklerin genel mutluluk seviyesine, hayata olumlu yönden bakışlarına ve kendileri için biçtikleri değere büyük etkisi var. O yüzden, kendinizi içinde rahat, mutlu ve güzel / yakışıklı hissettiğiniz şeyler giymenin ve buna uygun davranarak düşünme şeklinizi pozitife çevirmenin tam zamanı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 05:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1