Lefkoşa'da yaşanan soygun, kasti hasar, ciddi darp ve darp olayıyla ilgili olarak Enes Şahan, Ali Karapaşa ve Negar Mohammadnezhattazehkand adlı zanlılar mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede konuyla ilgili şahadet veren polis memuru Hasan Kabadayılar, olayın detaylarını aktardı. Kabadayılar, 22 Haziran 2024 tarihinde saat 01.30 sularında Lefkoşa'da yaya olarak ilerleyen L.K.'nin Enes Şahan ve Ali Karapaşa tarafından saldırıya uğradığını belirterek, L.K.'nin giydiği siyah Defacto marka tişörtün yırtılarak hasara uğratıldığını, ayrıca siyah iPhone 11 marka cep telefonu ve hattının gasp edildiğini ifade etti.

Polis, ardından zanlıların Gazimağusa'da FA 006 plakalı araçta bekleyen Negar Mohammadnezhattazehkand ile buluştuklarını ve olay yerinden uzaklaştıklarını gösteren kamera görüntülerinin tespit edildiğini belirtti.

Olay yerinde ve çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyleyen polis, zanlıların Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nden alınan Derdest Emri ile tutuklandığını açıkladı.

Erman Yaylalı: TDP'nin halkçı ve akılcı politikaları sayesinde ekonomik yapı kısa sürede normale dönecek Erman Yaylalı: TDP'nin halkçı ve akılcı politikaları sayesinde ekonomik yapı kısa sürede normale dönecek

Polis memuru Hasan Kabadayılar, zanlılar Enes Şahan ve Ali Karapaşa'nın ilk ifadelerinde çaldıkları iPhone 11'i Lefkoşa'daki bir erkek berber salonuna emanet ettiklerini itiraf ettiklerini ve söz konusu telefonun bulunarak delil olarak alındığını mahkemeye aktardı.

Zanlıların beyanları doğrultusunda Ali Karapaşa'nın ikametinde arama yapıldığını ve olay sırasında giydikleri kıyafetler ile FA 006 plakalı aracın bulunduğunu belirten polis, bu bulguların da emare olarak alındığını bildirdi.

İleri soruşturma sonucunda Negar Mohammadnezhattazehkand'in Mağusa'daki ikametinde bulunduğunu ve Derdest Emri ile tutuklandığını belirten polis, zanlı Ali Karapaşa'nın ise gönüllü bir ifade verdiğini ve bu ifadenin teyit edilmesi gerektiğini vurgulayarak, soruşturmanın önemine dikkat çekti. Polis, zanlıların soruşturma maksatlı olarak 3 gün boyunca poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Jale Ergüden'in değerlendirdiği şahadet sonucunda, zanlıların 3 gün süreyle soruşturma maksatlı olarak poliste tutuklu kalmalarına karar verildi.

Editör: TE Bilisim