Yapılan denetimde, baharatların torbalar halinde depolandığı ve iç piyasada çeşitli işletmelere dağıtımının yapıldığı tespit edildi. Farklı çeşitlerdeki bu baharatların toplam piyasa değerinin yaklaşık 8 milyon TL olduğu bildirildi.

Gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor
Gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi ekipleri, söz konusu baharatlara el koyarak müsadere işlemi gerçekleştirdi ve işletme hakkında cezai işlem başlattı.

Zabıta Birimi Sorumlusu Harun Oza, yaptığı açıklamada halk sağlığını korumanın belediyenin en öncelikli görevlerinden biri olduğunu vurguladı. Oza, “Gazimağusa Belediyesi olarak halkın sağlığını tehlikeye atacak hiçbir faaliyete izin vermeyiz. Kuralsızlığa ve denetimsizliğe karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Muhabir: Pelin Yükselay