İşte dünyada yeni yıla damga vuran kareler!

DÜNYA

Dünya yeni yıla 2. kez Koronavirüs’ün gölgesinde girdi. Omicron’un hızla yayıldığı Avrupa’da yasaklar öne çıkarken dünyanın diğer ülkelerinde yeni yıl coşkuyla, eğlenerek, havai fişekler eşliğinde kutlandı Pek çok ülkede yıl başında meydanlarda, sokaklarda, eğlence mekanlarında adeta Koronavirüs unutuldu, maske ve mesafe kurallarına uyulmadı. İşte dünyada yeni yıla damga vuran kareler!

Almanya yeni yıla sessiz sedasız girdi

Almanya'da başta başkent Berlin olmak üzere birçok kentte vatandaşlar salgın sebebiyle yeni yıla evlerinde, sessiz sedasız girdi. Köln ve Frankfurt kentlerinde bazı vatandaşlar yasakları tanımadı. Evlerde aşılı veya son 6 ay içerisinde hastalığı atlatmış olanlar dahil en fazla 10 kişi bir araya gelmesine izin verildi. Berlin'de yeni yılda restoran, bar ve kulüpler açık tutulurken, kentte her türlü danslı eğlence yasaklandı. Ancak Avrupa’nın finans merkezi Frankfurt kenti ise yeni yıl kutlamalarına getirilen yasaklara uymadı.

Avusturya maske ve mesafe kuralına uymadı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da binlerce kişi, havai fişek gösterileri ile yeni yıla "merhaba" dedi. Avusturya’nın Başkenti Viyana’da binlerce kişi, Koronavirüs’e karşı alınan önlemlere rağmen yeni yıla maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak havai fişekler ve müzikler eşliğinde girdi.

Azerbaycan’da görkemli yılbaşı kutlaması

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de binlerce kişi, Hazar Denizi sahilinden atılan havai fişek gösterileri ile yeni yılı coşkuyla karşıladı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de binlerce vatandaş, yılbaşı kutlamaları için Hazar Denizi sahilindeki Milli Park’ta toplandı. Azerbaycan’da yerel saatle 00.00’da havai fişekler ateşlendi. 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü de kutlandı. Yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisi şehrin birçok yerinden rahat bir şekilde izlendi.

Belçika’da yasaklar damga vurdu

Belçika'da vatandaşlar, yeni yılı Omicron varyantı korkusu altında karşıladı. Birçok Belçikalı, 2022'ye evlerinde girmeyi tercih ederken, ülkenin Liege kentinde ise vatandaşlar yeni yıla havai fişeklerle merhaba dedi. Başta başkent Brüksel olmak üzere ülke genelinde uygulanan tedbirler nedeniyle birçok etkinlik yasaklandı. Yine tedbirler kapsamında ülke genelinde eğlence mekanları kapalı kaldı. Az sayıda müşteri ağırlayan restoran ve kafeler kurallar nedeniyle yeni yıla bir saat kala kapatıldı. Belçika'nın en eski ve kültürel zenginliğe sahip kenti Liege'de ise, valilik binası önünde toplanan vatandaşlar yeni yıla açık havada girdi.

Çekya yeni yılı meydanlarda karşıladı

Çekya’nın başkent Prag’da yeni yıl coşkuyla kutlandı. Prag’ın ünlü meydanı Staromestke Namesti'de toplanan binlerce kişi ise, yeni yılı meydanda havai fişeklerle karşıladı. Koronavirüs önlemlerinin hafifletildiği ülkede insanlar yeni yılı meydanlarda karşıladı. Meydanda kurulan Noel ağacının etrafında binlerce kişi şarkılar söyledi. Meydanlarda 6 kişi gözaltına alındı. Havai fişeklerden yaralanan 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Havai fişeklerden 15 yangın çıktı

Dubai hava fişek gösterileri ile kutladı

Dubai, yeni yılı dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’dan atılan görkemli havai fişek gösterisi ile karşıladı. Dünya genelinde korona virüs salgınına rağmen yeni yıl coşkusu devam ediyor.

Dubai hava fişek gösterileri ile kutladı

Dubaililer dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’daki havai fişek gösterisi ile yeni yıla “merhaba” dedi. Dakikalarca süren gösteri izleyenler tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Fransa’da sıkı kurallar: Alkol de yasaklandı

Fransa yeni salgın nedeniyle 2022'ye Covid-19 kısıtlamalarının gölgesinde merhaba dedi. Başkent Paris sokakları ise kısıtlamalar nedeniyle adeta terkedilmiş kent görünümü verdi. Ülkede 31 Aralık gecesi, bar ve kafelerde dans etmek yasaklanırken, 10 Aralık’tan bu yana kapalı olan gece kulüpleri yılbaşında da kapalı kaldı. Konser, havai fişek ve resmi kutlamalar iptal edilirken, ülke genelinde sokakta toplanmak ve alkol tüketmek yasaklandı. Havai fişek ve sokakta kutlamaları yasakladı. Paris'te bazı cadde ve sokaklar ise adeta terkedilmiş kent görünümü verdi. Başta Eiffel Kulesi çevresi olmak üzere, Champs-Elysee caddesi ve Seine Nehri kenarı halka kapatıldı. Evlerde özel partilere izin verildi.

İngiltere’de yılbaşına Kovid gölgesi

İngiltere’nin başkenti Londra’da yılbaşı kutlamaları yasaklar içerisinde geçti. Resmi olarak havai fişek gösterisi yapılmazken, kutlamaya gelen bazı vatandaşlar tarafından havai fişek patlatıldı. Yılbaşı kutlamalarını iptal eden İngiltere hükümeti, evlerde kutlama yapılması yönünde çağrı yaptı. London Eye çevresinde toplanan insanları polis görevlileri evlere dağılmaları yönünde uyardı.

Kırgızistan dolayasıya eğlendi

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Ala Too Meydanı'na akın eden halk, yeni yılı havai fişek gösterisiyle karşıladı. Saatler 00.00'ı gösterinceye kadar Bişkekliler, düzenlenen konserde doyasıya eğlendi. Yeni yıla dakikalar kala konsere ara verilirken, sahnede kurulan ekrandan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un yeni yıl mesajı yayınladı.

Kosova'lılar yasakları deldi

Kosova'da sağınla mücadele kapsamında getirilen yasaklar yeni yıl kutlamalarına engel olurken, başkent Priştine'de bazı vatandaşlar havai fişekler ve maytaplar patlatarak yeni yılı karşıladı. Kosovalılar yılbaşı gecesini evlerinde kutladılar. Ancak Kosova'da vatandaşlar, saatlerin 24.00 göstermesi ve 2022’ye girilmesi üzerine kendi inisiyatiflerini kullanarak başkent Priştine’de yeni yılı havai fişekler ve maytapların patlatarak karşıladı.

Pakistan’da gösterilerle kutlandı

Pakistan’ın Karaçi şehrinde halk, maskesiz bir şekilde sosyal mesafeyi hiçe sayarak yeni yılı kutladı. Sahilde düzenlenen havai fişek gösterisine katılan Pakistanlılar, maske ve sosyal mesafeyi unuttu. Ülkede Covid-19’un Omicron mutasyonunun artışa geçmesine rağmen maske ve mesafe kurallarını hiçe sayan Karaçililer, müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Romanya’da ayı kostümlü geleneksel yılbaşı kutlaması

Romanya’nın Comanesti kentinde geleneksel kıyafetlerle ayı kostümü giyen bölge halkı, müzik eşliğinde dans ederek yeni yılı kutladı. Ayı kostümü giyen halk, davul sesleri eşliğinde ritüel ile yeni yılı kutladı. Geleneğe göre hayvan kürkü giyen dansçılar köylerde evleri dolaşarak şarkı söyleyip dans ediyorlar. Geleneksel dansla yeni yıl karşılanırken, geride kalan yılın kötü anılarının kovulduğuna inanılıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.