Dolar kritik seviyeyi aştı! İşte son durum

EKONOMİ

Güne 3.80 seviyesinden başlayan dolar fiyatları, kritik enflasyon verisi öncesi 3.81 seviyelerinde işlem görürken, enflasyon verisi sonrası yükselişe geçerek 3.86 seviyesinin üzerini gördü. Dolar kuru şu dakikalarda 3.84 seviyesinde işlem görüyor. Borsa İstanbul'da ise kayıp yüzde 2'yi aştı.

Dün akşam ABD Başkanı Trump'ın Fed Başkanlığı için Jerome Powell'ı aday göstermesiyle 3.80 seviyesinin altına gerileyen dolar/TL, yeniden kritik seviyenin üzerine taşındı. Dolar kuru güne 3.80 seviyesinden başlarken, enflasyon verisinin 9 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından yükseldi. Dolar/TL veri öncesi 3.81 seviyesinde işlem görürken, veri sonrası en yüksek 3.8663 seviyesine kadar yükseldi. Dolar/TL saat 15.33 itibarıyla 3.8484'dan işlem görürken, Euro/TL 4.4882 seviyesindeydi. Euro/dolar ise 1.1650 seviyesinde hareket etti.

DOLARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

KapitalFX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, "ABD’de vergi reformunun detayları açıklanmasına rağmen, daha belirgin bir revizyon geçmesi gerektiği anlaşılıyor. Bu yüzden vergi planının tasarısı piyasaları çok hızlı bir şekilde etkilemedi. Trump’ın beklentilere paralel bir şekilde Powell’ı Fed Başkanlığı’na aday göstermesi USD bazında negatif fiyatlanırken ABD 10 yıllıklarını yüzde 2,33 seviyesine gönderdi. Gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki genel iyimser havanın devam ettiğini gözlemlemekteyiz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.