Engelli bireylere saygımız kalmadı

KIBRIS

Ercan Havalimanı'nda engelli bireyler araçlarını park edecek yer bulamıyor.

Ülkemizde engelli bireylerin kullanımı için ayrılan özel park alanlarının engelsiz bireyler tarafından sorumsuzca işgal edilmesi, duyarlı vatandaşların tepkileri ile karşılanıyor. Her kesimin aynı hassasiyetle yaklaşması ve özen göstermesi gereken “engelli park alanları” ne yazık ki çoğu engelsiz vatandaş için “kolay park yeri” düşüncesinden öteye geçemiyor.

Engelli bireyler için ayrılan araç park etme noktalarına sorumsuz bir şekilde araçlarını park eden sürücüler engelli bireylere bir “engel” daha çıkarıyor.

Öyle ki 800 araçlık park alanına sahip Ercan Havalimanı’nda bile engelli bireyler için ayrılan özel park alanları, engelsiz bireyler tarafından işgal edilmiş durumda.

Kıbrıslı yazar Ferhat Atik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duruma isyan etti.

Park alanında engelli bireyler için ayrılan otoparklara engelsiz bireyler tarafından araçlarını park edenler hakkında cezai işlem yapılmasını isteyen Atik, “sanırım bu duyuru, yeterince şikayettir” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

İşte Ferhat Atik’in o paylaşımı ;

Ercan’da bu sabahki durum!
Benim bildiğim engelli bireylerin plakalarında bunu belirtici bir özel logo kullanılır.
Buna rağmen eğer, bu araçların sürücüleri engelli bireylerimizdense, peşin özür dilerim ve bilmelerini isterim ki bu hassasiyetin sebebi onların haklarını korumaktır. Ama engelli bireyler değillerse, lütfen gerekli işlem yapılsın. Sanırım bu duyuru yeterince şikayettir. Bu kadarını bile çözemeyen bir idare ile yönetilmek ya da bu kadarını bile düşünmemesine rağmen görmezden gelineceğini düşünen insanlarla aynı toplumun parçası olmak istemem.
Zaten Ercan’ın “SAHİBİ” yüzünden “havaalanı” mı yoksa komple bir “reklam alanı” mı anlayamaz olduk, bir de bunlara bakılmıyor!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.