Hemşireler ve Ebeler Birliği önemli açıklama

KIBRIS

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği:

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği yönetim kurulu COVID-19 pandemisi nedeniyle bu açıklamayı yapmayı uygun bulmuştur.

Bu pandemi, dünyada uzun süredir devam eden birçok olumsuz olayın bir sonucu olarak ortaya çıkmış ve hızla yayılarak küresel bir sorun haline gelmiştir.

Hemşireler ve ebeler, ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlayarak, sağlık hizmetlerinde görev yapan diğer tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde hastalara ve topluma en iyi hizmeti sağlamaya çalışmaktadırlar. Hemşire ve ebelerimiz, sağlık hizmetine ihtiyaç duyulan her noktada, hastanelerde, sağlık merkezlerinde, ambulanslarda, ülkemizin çeşitli sınır kapılarında fedakârca hizmet vermektedir.

Uluslararası Hemşireler Konseyi CEO’su Howard Cottan virüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada “Çin ve virüsten diğer etkilenen ülkeler ve bölgelerdeki hemşireler, bu virüsün saptanması, yönetilmesi ve yayılmasının ön saflarında yer almaktadır. Son derece zor ve stresli koşullarda, hem cesaret hem de merhametle inanılmaz derecede çalışıyorlar. Hem onların güvenliğini hem de bakım yaptıkları hastaların güvenliğini korumamız önemlidir. Bu, virüsü olanlara güvenli bir şekilde bakım yapmak ve virüsün daha fazla yayılmadığından emin olmak için,hemşirelerin de kişisel koruyucu ekipmanla donatılması gerektiği anlamına gelir” demiştir.

Bu kapsamda, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği olarak, hemşireler ve sağlık sektöründe çalışanlara, gerek işlerinde gerekse karantina alanında yeterli dinlenme zamanı, şahsi korunma için gerekli ekipman ve psikolojik destek verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Diğer ülkelerde yaşanan örnekler göstermiştir ki, Corona Virüsü hastalarıyla ilgilenen her hemşire kendi sağlığını tehlikeye atma riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Biliyoruz ki bu uğurda hizmet veren birçok hemşire, kendi sağlıklarını korumaya çalışmalarına rağmen bu virüse yakalanmışlardır.

Elbette, kaliteli sağlık hizmeti vermek, hemşireler ve ebelerin görevidir. Bilinmesini isteriz ki, hemşire ve ebeler olarak, görevimize bağlı, profesyonelce, fedakârca var olan imkânlar dâhilinde, hastalara hizmet vermeye; bu son derece hassas ve zor dönemde, en iyi hizmeti vermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

Halkımızın da bu süreçte, sadece Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaları dikkate almaları, kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmemeleri, virüsle mücadeleyi kolaylaştıracak ve sürecin başarıyla yönetilmesine katkı sağlayacaktır. 

Birlik içinde dayanışmayla, elimizdeki güç ve inançla bunu başaracağız.   

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.