Savaşan'dan öğretmenler günü mesajı

KIBRIS

Öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, 24 Kasım’ın, herkesi yetiştiren öğretmenlerin değerlerini daha iyi anlamak için önemli bir fırsat sunduğuna dikkat çekti. 
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre öğretmenlerin Covid-19 salgını sürecinde, yüz yüze iletişim yanı sıra uzaktan öğretim araçlarını etkin bir şekilde kullanarak, öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçlerinde kayıp yaşamaması için büyük bir özveriyle çalıştığına işaret eden Ahmet Savaşan, “bütün öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır" dediğinin altını çizen Ahmet Savaşan, şöyle devam etti:
“Bu anlayış çerçevesinde eğitime gereken ilginin gösterilmesi, toplumun her kesimine nitelikli eğitim imkanlarının sunulması, iktisadi ve toplumsal her türlü kalkınmanın ve çağdaş medeniyetler seviyesini aşabilmenin kaçınılmaz önkoşuludur. Bu kalkınmadaki en büyük rol, Atatürk'ün ‘irfan ordusu’ olarak hitap ettiği gönüllere ve akıllara dokunan eğitim neferlerimize, öğretmenlerimize düşmektedir. Hiç şüphesizdir ki güçlü bir ‘irfan ordusu’ da nitelikli bir eğitim sistemi ile mümkündür. Tarihimizi inceleyenler bilir ki insanımız, ilime, ilim ve irfan sahibi kişilere her zaman değer vermiş; bilim insanına, bilim öğretene, eğitim verene, bu uğurda ömür vakfedene hürmette kusur etmemiş, eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkara sahip çıkmıştır” 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.