Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) siber saldırıya uğradığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 27 Mart’ta gerçekleştiği öne sürülen saldırının ardından kurumun altyapısının çöktüğünü ve iletişim güvenliğinin ciddi şekilde zedelendiğini söyledi.

Şahali, BTHK'nın resmi web sitesine erişilemediğini, numara taşıma işlemlerinin durduğunu, IMEI kayıt sisteminin çalışmadığını ve kayıt dışı cihazların piyasaya sürüldüğünü belirtti. Ayrıca BTHK personelinin e-posta hesaplarının ele geçirildiğini ve gizli yazışmaların sızdırıldığını da iddialarına ekledi.

İletişim sağlayıcıları KKTCELL ve Vodafone Telsim’in BTHK ile bağlantılarını kestiğini de öne süren Şahali, “KKTC genelinde tüm iletişim kayıtları silinmiş olabilir” diyerek konunun ciddiyetine dikkat çekti.

KTEZO: Mülkiyet krizi ve pahalılık, tüm sektörleri vuruyor
KTEZO: Mülkiyet krizi ve pahalılık, tüm sektörleri vuruyor
İçeriği Görüntüle

Açıklamasında, “Bu memleketin hiçbir kurumu güvende değildir çünkü başlarında ulusal güvenlik sorunu olan bir yapı var ve kendini bize ‘hükümet’ diye yutturmaya çalışıyor,” diyen Şahali, hükümeti eleştirdi.

Editör: Melihat Haksız