banner2

Bu ülkeye kastınız nedir?

Son zamanlarda covid konusunda şanslıyız. Ama bu şansımız nereye kadar gidecek. Siyaset uğruna virüsü yok farz ederek hareket etmekle bu ülkeye bu dönemdeki en büyük kötülük yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine başlayan adayların gövde gösterisi covid-19 salgınının ülkede yayılmasını tetikleyici bir hal alırken beni ciddi bir endişe sardı.

Hükümet ortakları da kitlesel etkinliklerde ya maske takmıyor ya da kendileri takarken, etrafındakilerin takmamasına ses çıkartmıyor. Maske sadece resmi poz vermelerin bir aksesuarı haline dönüştü.

Bu akşam oynanan futboldaki kupa maçı için takımlar taraftarlarını stada çağırırken bir partimiz hafta sonu kurultay yapılacak.

Buralarda yeterli önlem alınamayacağını ve pasif sentomu olanların virüsü yaymasına göz göre göre vesile olunuyor.

Evet, şanslıyız. Yurt dışından gelen pozitif vakalar PCR sonuçları açıklanana kadar çok sayıda kişiyle temasa girdiklerini biliyoruz. Buna rağmen temaslı bulaşı korkulanın altında seyrediyor.

Girne’den gelen bir kafile karantina merkezine götürülürken, ihtiyaçlarını almak için market istiyorlar ve şoför onları büyük markete bırakıyor, yayılıp alışveriş yapıp da karantina merkezine gidiyorlar.

Ödümüzü kopartan bu yaşanmışlığın şoku geçmeden akıl almaz sorumsuzlukların arkası kesilmedi.

Yurtdışından gelen kişiye tüm aile geçmiş olsun ziyaretine gidiyor. Hastanın ertesi gün pozitif olduğu ortaya çıktığında bu temaslılar çoktan yüzün üzerinde başkalarıyla temaslı hale geçmişlerdi bile.

Mağusa’ya gelen bir kişi de PCR sonucunu evde bekleme yerine tüm Maraş’ı gezmesi yetmezmiş gibi tombala gecesine bile katılacak kadar sorumsuz davranabiliyor.

Bunlar benim kulağıma gelen düşüncesizlikler. Vatandaşa kızarken, Başbakan ve Başbakan yardımcısının da kitlesel toplantılar organize etmelerini aklım almıyor.

“Tedbiri elden bırakmayın”, “kamusal alanlarda maske takın” diye vatandaşa telkinde bulunanların bu görüntüsü seçim derdinden başka öncelikleri olmadığı izlenimi veriyorlar.

Gördüğüm fotoğraflar beni o kadar öfkelendirdi ki,  bu ülkeye kastınız ne? diye sormadan edemedim.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Tatar ve Başbakan Yardımcısı Özersay başta olmak üzere tüm cumhurbaşkanı adaylığını düşünenlere seslenmek istiyorum: Lütfen, seçim propagandanızı kitlesel toplantılara taşımayınız.

YORUM EKLE

banner12

banner1