Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın KKTC Başbakanı Ünal Üstel'e yönelik kullandığı küçümseyici ifadelere ve son dönemde yükselen kutuplaştırıcı dile karşı açıklama yaptı.
Maviş, “Her sıkıştığınızda ‘Rumluk’, ‘başörtüsü düşmanlığı’, ‘imam efendi’ gibi ucuz klişelere sarılarak Kıbrıslı Türkleri aşağılamaya çalışmanızdan bıktık” ifadeleriyle başlayan açıklamasında, Kıbrıs Türk toplumunun kimliğini ve yaşam tarzını hedef alan dayatmalara karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.
“Bu dil sizin olabilir ama bizim kültürümüz değil” diyen Maviş, AKP’nin kibirli ve dayatmacı siyaset anlayışının halkın iradesini hedef aldığını vurguladı. Üstel ile siyasi görüşlerinin farklı olduğunu ancak bu saldırılara karşı birlikte durulması gerektiğini ifade eden Maviş, “Laikliğe, özgür yaşama ve birlikte varoluş iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.