Kasaplar Birliği Başkanı Raşit Şenkaya vatandaşların donmuş eti erken zamanda tükettiğini ve donmuş etin kalitesinin beklentilerinden iyi çıktığını kaydetti.

Kıbrıs Net Haber’e konuşan Raşit Şenkaya:‘’ Yaklaşık 4-5 aydır mücadale verdiğimiz bir ithal et konusu vardı. Karkas olarak başlamıştı şu an ülkeye donmuş olarak geldi. Reyonların hepsinde neredeyse tükenmek üzere, 100 -200 kilo alanların hepsi bitirdi. Şu an kurumun elinde de tamamen bitti hiç kalmadı ellerinde sadece bir miktar tuttular o da Karpaz bölgesine gönderildi. Alıp tekrar almaya gelenler de oldu. Bu da etin kalitesinin beklentinin üzerinde olduğunu gösteriyor.’’ ifadelerini kullandı.

İthal ete Kuzey’de kalıp Güney’e geçemeyen ve Güney’e giden ancak et alamayan insanların yoğun ilgi gösterdiğini şu sözleriyle ifade eden Şenkaya, ‘’Dükkanlarımıza gelmeyen insanlar bile geldi, bu da tahmin ederim ki Güney’e giden, Güney’e kaçan halkın da geri gelmesini sağlayacaktır.’’ Değerlendirmesinde bulundu.

İsias Otel davasında Ahmet Bozkurt’tan tahliye talebi İsias Otel davasında Ahmet Bozkurt’tan tahliye talebi

Donmuş etin kısa sürede geldiğini ve 3 gün içerisinde tamamen tüketildiğini söyleyen Şenkaya: ‘’Hemen hemen her bölgeye ulaşımı sağlandı bu konuda da Toprak Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gürsel Uzun’a teşekkür etmek isteriz çünkü bu etin özellikle kasaplar üzerinden veya kasapları olan marketler üzerinden pazarlanması konusunda bizlere çok yardımcı oldu’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim