banner2
banner34

3. Dünya Savaşı internetten olacak

3. Dünya Savaşı internetten olacak
banner45

Çin’in her geçen gün artan askerî baskıları altındaki Tayvan bir yandan da bu ülkeden gelen siber saldırılarla boğuşuyor. Yetkililer her ay ülkedeki kurumlara yönelik 40 milyona yakın siber saldırı gerçekleştiğini ifade ettiler. Bu saldırıların büyük bölümü kolayca savuşturulabiliyor. Hükûmet saldırıların ancak birkaç tanesini “ciddi” olarak sınıflandırıyor. Yine de muazzam sayıdaki saldırılar dolayısıyla ülke durumu ciddiye alıyor.

SİBER SAVAŞ ÇAĞI

banner37
Tayvan Siber Güvenlik Kurumu Başkanı Chien Hung-wei “Bizim gaz, su ve elektrik gibi kritik altyapımız büyük ölçüde dijitalleşmiştir. Bu da ağ güvenliğimiz yeterince sağlam olmazsa bizi kolayca kurban haline getirebilir” dedi. Tayvan siber saldırılardan dolayı Çin’i suçlarken ABD, Avrupa Birliği ve diğer müttefikleri de Çin Millî Güvenlik Bakanlığını dünya çapında kötü niyetli faaliyetler yürütmek için "suçlu bilgisayar korsanlarını" kullanmakla itham etti.

3. DÜNYA SAVAŞI İNTERNET ÜZERİNDEN OLACAK

Tayvan siber güvenlik şirketi Devcore’un CEO’su Allen Own, ABD, Çin, Rusya, Kuzey Kore gibi çok sayıda ülkenin, diğer ülkelerin altyapılarına sızmak ya da istihbarat elde etmek için “siber ordular” kurduklarını söyledi. Own "Bilgi güvenliğinde birçok kişi 3. Dünya Savaşı'nın internet üzerinden çıkacağını söylüyor" ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1