banner2
banner34

4 günlük sır toplantının gerçek gündemi belli oldu

Bu yıl İsviçre’nin Montrö kentinde toplanan, küresel meselelere ilişkin gizli ajandasıyla bilinen ve “Dünyayı yöneten gizli hükümet” denilen Bilderberg Grubu’nun bu yılki toplantısı, dört günlük sürenin ardından dün son buldu.

4 günlük sır toplantının gerçek gündemi belli oldu
banner45

Toplantılara ilişkin medyaya sunulan gündemde Çin, Rusya, Avrupa, Brexit, yapay zeka, uzayın önemi ve siber tehditler gibi başlıklar ile birlikte “Kapitalizmin geleceği” belirtilmişti.

banner37
Ne var ki toplantılara ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun katılması, “gerçek gündem Ortadoğu muydu?” sorusuna sebep oldu. Pompeo ve Kushner son dönemde İran ve Filistin meselesinde ABD politikasını yürüten isimlerin başında geliyor.

FİLİSTİN VE İRAN

Kushner’in Ramazan ayından sonra, Filisitin devletini ortadan kaldıracak, sözde “Yüzyılın Projesi” planını açıklaması bekleniyor. Kushner’in söz konusu planla ilgili detayları Bilderberg’te açıklayıp açıklamadığı bilinmiyor.

Toplantı katılımcı listesinde olmayan Pompeo’nun ise Cumartesi günü sürpriz bir şekilde Montrö’ye gelmesi, “İran’a yönelik baskı politikası masaya mı yatırıldı?” sorusuna sebep oldu. Toplantının diğer katılımcıları arasında Trump’a akıl hocalığı yapan Henry Kissinger ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gibi isimler de yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1