banner2
banner34

AB Konseyi Türkiye'ye yaptırımları uzattı!

AB Konseyi Türkiye'ye yaptırımları uzattı!
banner45
banner46

Avrupa Birliği Konseyi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları sebebiyle 2020 yılından beri uyguladığı yaptırımları 12 Kasım 2023 tarihine kadar uzattı. AB Konseyi'nin internet sitesi ve Twitter hesabından yapılan duyuruda, karara gerekçe olarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de izinsiz bir şekilde yer aldığı iddia edilen petrol arama faaliyetleri gösterildi.

Avrupa Birliği'nin yaptırımları, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetlerinde bulunmuş ya da sorumluluğu olan kişi ve kuruluşlar için kısıtlayıcı tedbirler uygulanmasını kapsıyor. Bu durumda söz konusu kişilerin AB'ye seyahat engellenebilecek veya varlıkları dondurulabilecek. Bu kapsamda adı geçen kişilerin AB kişi ve kuruluşları tarafından da fon almaları yasaklanıyor. Karar, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nden yayımlanmasının ardından uygulanmaya başlayacak.

banner37

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki petrol arama faaliyetleri nedeniyle AB, 2019 Kasım ayında yaptırımlar için yasal çerçevede uzlaşmış, ancak yaptırım listesinin sonradan doldurulmasına karar vermişti. 2020 Şubat ayında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) iki yöneticisi yaptırım listesine alınmıştı. Birlik 11 Kasım 2020'de Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetleri nedeniyle aşamalı yaptırım kararı almıştı. Yaptırımlar geçen sene 11 Kasım'da bir sene uzatılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2022, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1