banner2
banner34

ABD'de eğitime TikTok engeli

ABD'de eğitime TikTok engeli
banner45

ABD'nin Michigan eyaletinde, okulda yapılan sialhlı saldırının ardından yeni bir panik dalgası daha ortaya çıktı. 15 yaşındaki öğrencinin 4 öğrenciyi vurarak öldürdüğü kendi okulundaki saldırının ardından yeniden, TikTok üzerinden şiddet eylemi planlandığı istihbaratı üzerine ülke genelinde okullar kapatıldı. Beyaz Saray'ın da önlemleri desteklediği olaya ilişkin henüz bir bulguya rastlanamadı.

BİRÇOK EYALETTE OKULLAR KAPATILDI

17 Aralık Cuma günü ülke genelindeki okullarda şiddet eylemleri yapılacağına ilişkin TikTok akımı, okul yönetimleri ve polis departmanları başta olmak üzere tüm yetkilileri harekete geçirdi. Maryland, Massachusetts, Connecticut , New York , Texas, Michigan , Utah , Minnesota, Missouri, Virginia ve Illinois dahil olmak üzere ülke genelinde okullar tehdit hakkında bilgilendirildi. Okullardaki görevli sayıları artırılırken yerel polis departmanları da çeşitli önlemlerle şiddet eyleminin önüne geçmek için faaliyete geçti.

Connecticut , Minnesota ve Missouri'deki bazı okullar, TikTok'taki sözde tehdit nedeniyle cuma günü kapanma kararı aldı. Lamar ve Fort Bend'deki Houston bölgesindeki okul yönetimleri ise öğrencilere sırt çantalarını evde bırakmalarını söyledi.

banner37
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki konuya ilişkin sosyal meyda hesabından açıklama yaptı. Endişelerin çığ gibi yayılmasının ardından Psaki, Beyaz Saray ve federal kolluk kuvvetlerinin "sosyal medyada dolaşan okullardaki şiddet tehditlerini yakından izlediğini" bildirdi.

Söz konusu tehdidin varlığını kanıtlayan çok az unsur olduğunu belirten yetkililer, tehdit gösteren herhangi bir bilgi bulamadıklarını açıkladı.

BİR AÇIKLAMA DA TİKTOK'TAN

İç Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamalarının ardından TikTok'un iletişim ekibi ise, platformun 'okullarda şiddet içerikli' hiçbir şey bulamadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Bugün okullarda şiddeti teşvik eden içeriği etraflıca aradık, ancak hala hiçbir şey bulamadık. Bulduğumuz şey, bu söylentiyi tartışan ve diğerlerini güvende kalmaları için uyaran videolar” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1