banner2
banner34

ABD'de göçmen krizi

ABD'de göçmen krizi
banner45

İki otobüs dolusu düzensiz göçmen, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Washington'daki konutunun önüne bırakıldı. Beyaz Saray, olaydan Texas Valisi'ni sorumlu tuttu.

ABD'de düzensiz göçmenlerle ilgili artan siyasi tartışmanın ortasında, Texas'tan gelen iki otobüs dolusu düzensiz göçmen, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkent Washington'daki konutunun hemen dışına bırakıldı.

Fox News'in yayınladığı videoda, 75 ila 100 kişi taşıdığı bildirilen iki otobüsün başkan yardımcısının konutunun yakınına geldiği ve çoğu Venezuela'dan gelen düzensiz göçmenlerin daha sonra bir sivil toplum örgütü tarafından yakınlardaki kiliseye nakledildiği görüldü.

Göç kabusunun öteki yolu: Kuzey üçgeni

Beyaz Saray, olayın ardından alarma geçmediklerini açıkladı; yaşananlar nedeniyle Texas Valisi'ni suçladı. 

banner37
Texas Valisi Greg Abbott Twitter'da yaptığı paylaşımda "Harris, sınırımızın 'güvenli' olduğunu iddia ediyor ve krizi reddediyor. Biden yönetimine işini yapması ve sınırı koruması için çağrıda bulunarak göçmenleri arka bahçesine gönderiyoruz" sözlerini kullandı.

Massachusetts eyaletine 2 küçük uçak dolusu düzensiz göçmen bırakıldı

Massachusetts Eyalet Senatörü Julian Cyr, aralarında çocukların da bulunduğu çoğu Venezuelalı 50 kadar düzensiz göçmenin, tatil kenti olarak bilinen Martha's Vineyard adasına hava yoluyla getirilerek bırakıldığını açıkladı.

Eyalet yetkilileri, Texas'tan kalkan uçakların, Florida Valisi Ron DeSantis tarafından finanse edildiğini iddia ederken adaya gelen düzensiz göçmenlerin her türlü ihtiyacının karşılanarak barınaklara yerleştirildiği bilgisini paylaştı.

ABD'nin güney sınırında göçmen sayısı rekor kırdı

Florida Valisi Desantis, yaptığı basın açıklamasında, "Biz bir sığınak devlet değiliz ve yasa dışı göçmenlerin sığınak yargı bölgelerine taşınmasını memnuniyetle kolaylaştıracağız" diyerek, ABD'nin her eyaletinin düzensiz göçmen yükünü paylaşması gerektiğinin altını çizdi.

ABD'ye giren yasa dışı göçmenler, sınır polisi tarafından kayıtları yapılarak otobüslerle barınaklara götürülüyor. İşlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler kendilerine bildirilen mahkeme tarihine kadar ABD içinde istediği yere gitmekte serbest bırakılıyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1