banner2
banner34

ABD'den dikkat çeken Rusya yorumu! Çin'i de uyardı

ABD'den dikkat çeken Rusya yorumu! Çin'i de uyardı
banner45

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, hüsrana uğradığına dair yorumunu iletirken Çin'i de Rusya'ya yönelik yaptırımları delme konusunda uyarıda bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Rusya'ya yaptırımlar konusunda Çin'e mesajını verdi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus güçlerinin Ukrayna'da istediği ilerlememeyi gösteremediği için hüsrana uğradığını söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, CNN'e yaptığı açıklamalarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus güçlerinin Ukrayna'da istediği ilerlemeyi gösteremediği için hüsrana uğradığını söyledi. Sullivan, Rus güçlerinin Kiev dahil büyük şehirlerde istediği ilerlemeyi gösterememesinin Putin'i hüsrana uğrattığını, Rus birliklerinin Ukrayna'nın her bölgesine saldırmasının nedeninin bu olduğunu söyledi.

banner37

''NATO'NUN HER METREKARESİNİ KORUYACAĞIZ''

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma planına dair ABD istihbaratının uyarılarda bulunduğunu, bu saldırıların sürpriz olmadığını belirten Sullivan, yine de Ukrayna'da Amerikan askerleri bulunmadığını ve bulunmayacağını belirtti. ''NATO bölgesinin her metrekaresini koruyacağız'' diyen Sullivan, vatanını cesurca savunan Ukraynalı savaşçılara askeri yardım yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Ülkesinin Putin'e yönelik baskıları artıracağını kaydeden Sullivan, Ukrayna'ya askeri yardım konusunda odaklarının hava savunma sistemleri olduğunu belirtti.

''ÇİN'İ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ''

Ulusal Güvenlik Danışmanı, ABD'nin Çin'i yakından takip ettiğini ve Pekin yönetimine Rusya'ya yönelik yaptırımları büyük ölçekte delme ya da Moskova'ya gizlice destek çabalarının sonuçları hakkında uyardığının altını çizerek, "Dünyada hiçbir ülkenin Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlardan kaçması için alan sağlamasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1