banner2
banner34

ABD'den Ukrayna'ya 350 milyon dolar değerinde askeri yardım

ABD'den Ukrayna'ya 350 milyon dolar değerinde askeri yardım
banner45
banner46

Rusya'nın saldırılarının ardından neredeyse tüm dünya ülkelerinin destek mesajları yayımladığı Ukrayna için ABD nihayet harekete geçti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanlığını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine 350 milyon dolarlık askeri yardım yapma konusunda yetkilendirdiğini açıkladı.

Rusya'nın Donbass bölgesine başladığı askeri harekatta üçüncü gün geride kaldı. NATO ve Avrupa ülkelerinin kınadığı olaylarda Rus ordusu, Ukrayna'daki sivilleri hedef alırken bölgeden acı görüntüler gelmeye devam ediyor. Birçok ülkenin Rusya'yı kınamasının ardından bugün, Hollanda sıcak savaş bölgesine, Ukrayna ordusunun kullanması için 200 adet uçaksavar füze göndereceğini duyurdu. Almanya, bölgeye miğfer ve radar yardımında bulunacağını bildirirken Çek Cumhuriyeti ise Ukrayna ordusuna silah yardımı yapacağını söyledi.

"UKRAYNA İLE YAKIN ORTAĞIZ"

banner37
Tüm bu açıklamaların ardından  ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanlığını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine 350 milyon dolarlık askeri yardım yapma konusunda yetkilendirdiğini açıkladı. Blinken yaptığı yazılı açıklamada, "Ukrayna, egemen, demokratik ve barışsever bir millettir." ifadesini kullanarak, ABD'nin Ukrayna ile Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasının ardından 30 yıldır yakın ortak olduğunu vurguladı.

"YARDIMLAR SON BİR YILDIR 1 MİLYAR DOLARI AŞTI"

Rusya'nın 2014'teki Kırım ilhakının ardından ABD'nin Ukrayna'ya savunma yardımlarını artırdığını belirten Blinken, "Bugün, Ukrayna Rusya'nın zalim ve gereksiz saldırılarına karşı cesaret ve onuruyla savaşırken ben de Başkan Biden'dan aldığım yetkiye dayanarak, Savunma Bakanlığını Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık acil savunma yardımı yapılması için yetkilendirdim." ifadesini kullandı.

Blinken, bu yardımla ABD'nin son 1 yıl içinde Ukrayna'ya yaptığı yardımın 1 milyar doları aşacağına işaret ederek, "Bu paket, Ukrayna'nın şu anda karşılaştığı silahlı saldırı, hava saldırısı ve diğer tehditlerle mücadele etmesi için ölümcül savunma yardımını içerecektir." bilgisini paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1