banner2
banner34

ABD Hazine Bakanı'ndan enflasyon mesajı

ABD Hazine Bakanı'ndan enflasyon mesajı
banner45

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, tüm dünyayı etkisi altına alarak ekonomileri resesyon riskine sürükleyen enflasyon için olumlu mesajlar verdi. Yellen, dünya çapında düşen enerji fiyatlarının ve hafifleyen tedarik zinciri sorunlarının enflasyonda kaydedilen ilerlemeye bir işaret olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Zambiya'nın başkenti Lusaka'ya yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yellen, enflasyona yönelik olumlu işaretlerin cesaret verdiğini ifade etti. 

banner37
OLUMLU İŞARETLER VAR

Yellen, dünya çapında düşen enerji fiyatlarının ve hafifleyen tedarik zinciri sorunlarının enflasyonda kaydedilen ilerlemeye bir işaret olduğunu belirterek bu “olumlu işaretlerin” kendisini cesaretlendirdiğini ifade etti. Nakliye maliyetlerinde düşüş gördüklerini anlatan Yellen, "ABD'de güçlü bir işgücü piyasası ve enflasyonda ilerleme görmeye devam ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

TÜFE VERİLERİ GERİLEDİ

Yellen ayrıca, mal fiyatlarının 2022'nin sonlarında düştüğünü ve yılın ikinci yarısında fiyat baskılarına özellikle güçlü katkı yapan konut enflasyonunun 2023 ortasına kadar düşmesini beklediğini söyledi. Aralık ayına kadar yıl içinde yüzde 6,5'e düşen tüketici fiyat endeksindeki düşüşler de dahil olmak üzere, çeşitli enflasyon ölçütleri son haftalarda ABD ekonomisine ilişkin cesaret verici sinyaller verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1