banner2
banner34

ABD Kongresi Biden'in seçildiğini tescilleyecek oturuma yeniden başladı

ABD Kongresi Biden'in seçildiğini tescilleyecek oturuma yeniden başladı
banner45

ABD'de Kasım ayında Joe Biden'ın kazandığı seçimlerin sonuçlarının Kongre tarafından tescil edileceği oturum yeniden başladı.

Senato ve Temsilciler Meclisi'nin Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığında yaptığı ve Seçiciler Kurulu'nun olamasının tescil edileceği ortak oturumuna Başkan Trump yanlısı göstericilerin Kongre binasını işgal etmesi nedeniyle ara verilmişti.

Senato'daki oturuma başkanlık eden Başkan Yardımcısı Mike Pence, bunun Kongre için "kara bir gün" olduğunu söyledi.

banner37
Pence, "Şiddet hiçbir zaman kazanamaz. Özgürlük kazanır ve burası hala halkın evi. Burada tekrar bir araya gelirken, dünya da eşi benzeri görülmemiş bu şiddet olayları ve barbarlığın ardından demokrasimizin direncine ve gücüne bir kez daha tanık olacak" dedi.

Senato'nun Cumhuriyetçi çoğunluk lideri Senatör Mitch McConnell, seçim sonuçlarının tescil edilmesini sürecini kitabına, yasalara ve anayasaya uygun bir şekilde tamamlayacaklarını belirtti.

Senato'da Demokratların lideri Charles Schumer de ABD'nin yaşanan bu zor dönemin üstesinden gelecek gücü olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi meslektaşlarına yazdığı bir mektupta, Kongre liderlerinin, Kongre Binası "kullanıma açıldığında" seçilmiş Başkan Joe Biden’ın zaferini tescillemek için bu gece ortak oturuma devam etmeye karar verdiklerini duyurdu. Pelosi, “Lider Hoyer ve Whip Clyburn ile istişare ederek ve Pentagon, Adalet Bakanlığı ve Başkan Yardımcısı ile görüştükten sonra, Kongre Binası’nın kullanıma açık hale gelmesinin ardından sonra bu gece oturuma devam etmeye karar verdik" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1