banner2
banner34

ABD'li askerler Ukrayna saflarında görüntülendi

ABD'li askerler Ukrayna saflarında görüntülendi
banner45

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş sürüyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’e bağlı bölgeler Rusya ordusu tarafından ağır bombardımana tutuldu. Karadeniz’de bulunan Rusya Donanması’na ait savaş gemileri de Sivastopol açıklarından Ukrayna’ya füze fırlattı.

Savaşın 30. gününde bölgede tansiyonu yükseltecek yeni bir olay patlak verdi. Dünyanın birçok ülkesinden paralı askerler ya da gönüllüler Ukrayna’ya yardım için cepheye iniyor.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

banner37
Ukrayna ordusuna katılan yabancılar bu kez Amerika’dandı. Amerikalı askerlerin Kiev yakınlarındaki bir köyü Rus askerlerinden arındırma operasyonuna katılma anları Ukrayna basınına yansıdı. Başkent savunmasında yer alan Amerikalı askerlerin gayet rahat tavırları da görüntülere yansıdı.

ABD ASKER GÖNDERMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD ve bazı NATO ülkelerinin bölgeye asker göndermesi gündeme gelmişti. ABD tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda, ‘’ABD, Ukrayna'ya insani ve güvenlik yardımı sağlamaya, Rus saldırganlığına cevap olarak Doğu Avrupa'daki ortaklarının savunmasını güçlendirmeye ve bunları artırmaya devam ediyor. Ancak ABD, Ukrayna'da savaşmak için ABD birliklerini göndermiyor.’’ ifadeleri kullanılmıştı.

ABD’den Ukrayna’ya yardım için askeri malzemeler arasında 25 bin savaş zırhı ve kaskı, çok sayıda uzun namlulu silah ve bomba atar, binlerce anti-tank silahı ve 20 milyon mermilik mühimmat göndereceği açıklanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1