banner2
banner34

ABD'li Bakan Türkiye'ye karşı gereksiz bürokrasiye dikkat çekti

ABD'li Bakan Türkiye'ye karşı gereksiz bürokrasiye dikkat çekti
banner45

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesindeki bütçe oturumunda Amerikan dış politikasını değerlendirdi. Ülkesinin yabancı ülkelere silah satışlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Blinken, “Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere silah satışının daha kolay olmalı” dedi.

TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAK İÇİN BÜROKRASİYİ NASIL AŞARIZ?

Yabancı askeri satışlarının gereksiz bürokrasiyle sekteye uğradığını belirten Güney Carolina Vekili Joe Wilson, Antony Blinken’a, “Mesela Türkiye ve Hindistan gibi müttefiklerimize yardım edip onlarla çalışmamız için bu bürokrasiyi nasıl aşabiliriz?" sorusunu yöneltti.  

banner37
"Sizinle aynı fikirdeyim” diyen ABD'li bakan yabancı satışlarda, özellikle aciliyeti olanlarda daha iyisi yapmaları gerektiğini belirterek soruyu şu ifadelerle cevapladı. Bu durum dürüst olmak gerekirse yürütme erkini ilgilendiriyor, tabii Kongre'yi de. Bu önemli bir nokta çünkü eğer biz bu ülkelere ortak olabilme pozisyonunda olursak Rusya ile öteden beri savunma ilişkisi olan pek çok ülke bu ilişkilerini yeniden gözden geçirir.

TÜRKİYE’YE SİLAH SATIŞI DAHA HIZLI OLMALI

Rusya’nın, ABD'nin müttefikleriyle savunma iş birlikleri alanında bıraktığı boşluğu doldurduğuna işaret eden Blinken, ABD'nin bu ülkelere silah satış süreçlerinin daha hızlı yürümesi noktasında Kongre ile daha yakın çalışmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Kısa süre önce ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Kongreye gönderilen bir mektupta, Türkiye'ye F-16 satılmasının ABD çıkarlarına uygun olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Hindistan'a CAATSA yaptırımlarının uygulanıp uygulanmamasına ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Blinken geçen haftaki bir konuşmasında henüz nihai kararı vermediklerini açıklamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1