banner2
banner34

ABD'li senatörden 'Putin'e suikast' iması

ABD'li senatörden 'Putin'e suikast' iması
banner45

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 9. gününde de bombalar yağarken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, şiddeti giderek arttırıyor. Tepkilerin şiddeti de işgalin şiddetiyle paralel gidiyor. Son olarak ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Twitter üzerinden Putin'e 'suikast' iması yaptı.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşım yapan Graham, Roma İmparatoru Julius Caesar'a ihanet eden Brütüs ve Adolf Hitler'e suikast girişiminde bulunan Albay Claus von Stauffenberg'e atıfta bulundu.

Graham, "Rusya'da bir Brütüs var mı? Rus ordusunda Albay Stauffenberg gibi başarılı biri yok mu? Bu savaşı durdurmanın tek yolu bu adamı (Putin) ortadan kaldırmak. Bu, ülkeniz ve tüm dünya için çok önemli bir hizmet olacaktır." ifadelerini kullandı.

Olanların düzeltebilecek tek milletin Rus halkı olduğunun altını çizen Graham, "Söylemesi kolay, yapması zor. Hayatınızın geri kalanını karanlıkta, dünyanın geri kalanından izole şekilde ve yoksulluk içinde geçirmek istemiyorsanız, harekete geçmelisiniz." çağrısında bulundu.

banner37
Graham'in paylaşımı kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının tepkisini topladı.

PUTİN'İN BAŞINA ÖDÜL: 1 MİLYON DOLAR

 Rus girişimci ve aynı zamanda eski bankacı olan Alex Konanykhin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başına 1 milyon dolar ödül koydu. Newsweek'in haberine göre, Konanykhin, geçtiğimiz gün sosyal medya platformu Facebook'ta subay ya da memurlara, "Putin'i, Rus ve uluslararası yasalara göre bir savaş suçlusu olarak" tutuklamaları için para ödemeye söz verdiğini söyledi. Konanykhin paylaşımında, "Bir etnik Rus ve bir Rusya vatandaşı olarak bunu ahlaki bir görev olarak görüyorum" ifadesini de kullandı.

Profil resminde Ukrayna ulusal bayrağının sarı ve mavi renkleriyle bir gömlek giyerken görünen Konanykhin, paylaşımında ayrıca "Ukrayna'ya, Putin'in saldırılarına dayanmaları için yardımını sürdüreceğini" söyledi.

The Jerusalem Post'a göre, Konanykhin bir başka sosyal medya platformunda ''Aranıyor, Ölü ya da diri. Vladimir Putin...'' ifadelerinin bulunduğu bir fotoğraf paylaştı. Rus iş insanı bir süre sonra ise bu paylaşımı yayından kaldırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1