banner2
banner34

ABD, Türkiye’ye ‘yasadışı’ gezileri durdurdu

ABD'de Kongre üyelerinin Türkiye'ye yaptıkları geziler durduruldu. Üyelerin yaptığı gezilerde Paralel Yapı'nın parmağı ortaya çıktı.

ABD, Türkiye’ye ‘yasadışı’ gezileri durdurdu
banner45
banner46

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Etik Komisyonu, yürüttüğü soruşturma sonucunda geçen yıl Kongreüyelerinin Türkiye’ye yaptığı ve özel kurumların finanse ettiği gezilerin etik kurallara uymadığına hükmetti. Bu kararın ardından sadece bir kongre üyesinin geçen yıl ağustos ayında Norveç’teki bir kurumun sponsorluğunda Türkiye’yi ziyaret ettiği kaydedildi. Bu tür özel kurumların Fethullah Gülen Örgütü'ne bağlı olduğu saptandı.

GÜLEN ÖRGÜTÜ DEŞİFRE OLUNCA YASAKLANDI

Daha önce kongre üyelerinin sık ziyaret ettiği ülkelerden biri olan Türkiye’ye, sadece 2011 yılında 100’ü aşkın Kongre üyesinin farklı sivil toplum örgütlerinin davetiyle geldiği belirtildi. USA TODAY, ziyaretlerden birinin arkasında ‘Türkiye’den bir dini örgüt’ olduğunun anlaşılmasının ardından Etik Komisyonu’nun ziyaretlerle ilgili soruşturma başlattığını, sonuçta yaklaşık 200 kongre üyesinin Türkiye ziyaretinin kurallara aykırı şekilde finanse edildiğinin belirlendiğini 

banner37
ABD Kongresi'nin raporunda Paralel Yapı'nın usulsüzlükleri yer almıştı.

ABD Kongresi üyelerinin, 2013 yılında Türkiye ve Azerbaycan'a düzenlenen gezilerini finanse eden Paralel Yapı'nın, burada işlediği usulsüzlükler, Kongre tarafından hazırlanan rapora yansıdı.

Kongre Etik Ofisi Yönetim Kurulu tarafından onaylanan ve ABD Temsilciler Meclisi'nin Etik Komitesi'ne sunulan rapor, 10 milletvekili ile Temsilciler Meclisi'nde çalışan 32 kişinin Paralel Yapı'nın organizasyonuyla gittiği seyahatin düzenlenmesindeki usulsüzlükleri, verilen binlerce dolarlık hediyeleri ve yüzbinlerce dolarlık yol masraflarını ortaya koydu.

USA Today gazetesi, çarşamba günü yayımladığı haberde, Fethullahçıların 2008 yılından beri Kongre üyelerine yönelik bu tür organizasyonlar düzenlediğini ortaya çıkarmıştı.

 
 
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1